Leguminoasele sunt plantele ale căror fructe sunt sub formă de păstaie; printre ele se numără lintea, năutul sau fasolea. Originare din sud-estul Asiei, acestea erau cultivate și consumate încă de acum 10.000 de ani în zona Eufratului. Acum, lintea a devenit printre leguminoasele cele mai consumate la nivel mondial. Egiptenii, grecii sau romanii considerau lintea drept un aliment esențial și, prin urmare, există și astăzi în regimul alimentar zilnic mediteranean.
Lintea este foarte ușor de gătit și poate fi folosită în varii rețete – salate, humus, piureuri, tocănițe, crochete etc.

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre linte

1. Este bogată în minerale precum magneziu, potasiu, fosfor, fier, seleniu și calciu;
2. Ne aduce un aport important de vitamina A, B1, B6 și C; acestea au efect antioxidant și participă la numeroase reacții care au loc în corpul nostru;
3. Este ușor de digerat, de aceea este recomandată persoanelor care au dificultăți de digestie;
4. Lintea este o sursă importantă de proteine vegetale. În consecință, pentru a nu scăpa nici un aminoacid esențial, este de preferat să o consumăm împreună cu o cereală.
5. Datorită aportului consistent de fibre, lintea îmbunătățește tranzitul intestinal și ține de foame pentru o perioadă bună de timp. De asemenea, previne și hipertensiunea arterială;
6. Această leguminoasă are un conținut aproape nul în ceea ce privește grăsimile, așa că este recomandat în diete pentru a scăpa de kilogramele în plus;
7. Lintea este o bună sursă de carbohidrați care ne conferă energia necesară în timpul zilei;
8. Ajută la reglarea nivelului glucozei din sânge;
9. Lintea asigură o mai bună funcționare a sistemului nervos;
10. Este recomandată includerea lintei în dieta noastră obișnuită (de două sau trei ori pe săptămână).

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul