5 stiluri vestimentare pe care bărbații le detestă!

0

stiluri

Deseori se spune că femeile se îmbracă pentru ele însele și nu pentru bărbați – căci dacă ar fi așa ar trebui să umble goale. Atunci când vor să se îmbrace pentru a atrage atenția unui bărbat, femeile știu foarte bine cum să o facă, însă această ocazie se face remarcată destul de rar în viața de zi cu zi (conform Women’s Secret).
În momentul în care o femeie iese din duș și se oprește în fața dulapului sau dressing-ului, mii de idei trec prin capul acesteia. Dacă opinia masculină ar face parte dintre acești factori primordiali, femeia în cauză ar putea să rămână în prosopul cu pricina fără nicio problemă și toată lumea ar fi fericită. Dar nu. Alții sunt factorii decizionali: temperatura, posibilitatea precipitațiilor, este sau nu epilată, o doare sau nu capul. După ce stabilește aceste coordonate, o femeie vizualizează ziua care o așteaptă: dacă să opteze la serviciu pentru stilul elegant sau casual, dacă după muncă merge la sală sau în oraș, dacă trebuie să gătească în seara respectivă (oare trebuie să merg la supermarket? poate n-ar trebui să-mi iau tocuri) și multe, multe alte planuri și idei care formează conceptul întreg al noii zi care o așteaptă.

O femeie se decide asupra unui outfit între 3 și 5 secunde
Există o ecuație – nu una matematică, însă foarte logică – cu ajutorul căreia o femeie obține rezultatul dorit în ceea ce privește o ținută perfectă. Mai întâi analizează cromatica garderobei, după care combină texturile hainelor și apoi atacă umerașele vulnerabile și pune cap la cap outfit-ul pentru ziua care de abia începe. Uimitor, procesul de alegere a vestimentației durează între trei și cinci secunde, deși există și zile fatidice în care pare că toată lumea este împotriva ta și totul o ia razna.
Un singur lucru rămâne constant în tot acest proces: există nenumărate articole de îmbrăcăminte și stiluri vestimentare care nu sunt pe placul bărbaților. Deși femeile nu vor ține cont niciodată de părerea neavizată în materie de fashion a bărbaților și vor continua să se îmbrace cum consideră că le avantajează și cum le place, iată totuși cinci stiluri vestimentare pe care bărbații nu le preferă:

1. Stilul feminin-copilăresc-floral
Bluze vaporoase cu motive florale sau păsări sau albinuțe combinate cu pantaloni simpli, drepți și balerini (sau pantofi Oxford, în general tot ce nu are toc). Versiunea de primăvară – vară implică o pereche de sandale simple și o fustă vaporoasă lungă. Culorile sunt roz pal, bleu ciel și verde crud. Și bej… mult bej. Practic, toate acestea sunt o combinație între „căsuța din preerie” și o studentă pariziană care merge pe bicicletă cu părul în vânt și soarele în spate. Totul foarte feeric și drăguț. Poate prea drăguț, prea copilăresc, bărbații preferă femeile mai mari, adulte, pe cât se poate de „legale” (de cele mai multe ori).

2. Look-ul de bunică
La polul opus al primei versiuni, look-ul de bunică este un altul pe care bărbații îl detestă. În primul rând, nasturii de la cămașă trebuie să fie mulți și încheiați până sus, iar fustele niciodată mai scurte de genunchi. Practic trebuie cenzurat fiecare centimetru de piele care ar fi într-un oarecare pericol de a fi identificat. În al doilea rând, pantofii trebuie să fie cât mai plictisitori cu putință. Alt element cheie într-un outfit de „buni” este dantela; în mod normal dantela este un material foarte sexy, mai ales în ceea ce privește lenjeria sau aplicațiile de dantelă pe bluze sau rochii. Totuși, prea multă dantelă te poate face să arăți ca un imens mileu.
Pentru a completa look-ul îți trebuie o pereche mare de ochelari, rotunjiți, cu rame deschise la culoare. Combină toate cele de mai sus și vei fi replica perfecta a bunicii tale. Lucru onorabil de altfel, însă bărbații prefer femeile mai tinerele (aproape întotdeauna).

3. Stilul masculin
Acum, la modul cel mai serios, cine nu vrea să fie Katherine Hepburn? Cine nu și-ar dori să fie Diane Keaton în Annie Hall? Pantaloni bărbătești, cămăși albe largi, veste, cravate și pălării. Și, bineînțeles, pantofi bărbătești. Stilul este unul fantastic, iar cuvântul androgin este foarte la modă astăzi. Totuși, femeilor le scapă un detaliu foarte important: nu suntem nici Hepburn și nici Keaton, iar riscul de a arăta ca o bibliotecară nefericită, necăsătorită și cu nouă pisici este destul de mare. Mai mult decât atât, bărbaților nu li se pare foarte sexy să iasă în oraș cu varianta lor cu umerii mai înguști și cu mai puțin păr pe corp.

4. Stilul hippy (de fapt, prea hippy)
Ca să fim corecți, o notă a anilor ’70 este binevenită într-o garderobă, însă e cu totul altceva dacă mături tot orașul cu rochia/fusta ta cu motive florale (se pare că bărbații au ceva foarte personal cu florile) și îți sugrumi părul constant cu bentițe pe frunte. Probabil că look-ul „prea hippy” nu este preferat de reprezentanții sexului masculin întrucât nu cred că își dau seama cum arăți de fapt (oare e slabă sau mai grăsuță? oare are picioare frumoase? ceva pare suspect). În orice caz, acest stil este unul foarte comod, liber și fără inhibiții.

5. Stilul prea sexy
Una este să adopți un stil sexy moderat – pantofi cu toc, fuste scurte, decolteuri, și complet altceva să exagerezi cu animal print, catifea, dantelă și cizme înalte din piele lăcuită, eventual toate în același timp. Stilul sexy este destul de complicat de abordat astfel încât să nu trimiți semnale complet greșite sexului masculin. Ca orice lucru bun, totul trebuie consumat cu moderație. Așa că nu exagerați și aveți grijă să mai lăsați și o umbra de mister.

Sursă: www.elconfidencial.com

loading...

Citește și Mai multe de acelasi autor