E vară, e cald, soarele strălucește, iar temperaturile sunt din ce în ce mai mari. Pentru toți vara este anotimpul în care dăm jos straturile de haine de pe noi, dar ar putea fi și o bună oportunitate de a da jos și kilogramele în plus pe care le-am acumulat în sezonul rece.
Vara este momentul de a obține greutatea dorită, iar natura ne ajută din plin. Ideal ar fi ca în această perioadă să alegem o dietă bazată pe fructe și legume pe care le găsim din abundență în acest sezon. Potrivit http://www.sfatulmedicului.ro, kilogramele se vor reduce, iar sănătatea organismului nu va avea de suferit, dimpotrivă: vitaminele și mineralele esnțiale îi vor stimula funcțiile vitale și vor face minuni pentru întregul corp.
Dacă veți urma indicațiile specialiștilor și veți consuma zilnic echivalentul a patru patru boluri de fructe și legume proaspete, precum și trei porții de lactate degresate sau semidegresate, sunteți pe drumul cel bun către o dietă tocmai potrivită pentru vară, iar organismul se va aproviziona cu o multitudine de vitamine, minerale, fibre și nutrienți esențiali.
Fructele și legumele pot fi soluția ideală
Roșiile și ardeii indicate de specialiști pe timp de vară
Ardeiul are și el numeroase substanțe cu efect antioxidant, printre care și licopen, în special ardeiul roșu și cel portocaliu, dar și betacaroten. Ardeiul are și o considerabilă cantitate de vitamina C, chiar mai mult decât roșiile. Doar 250 de grame de ardei consumate pe zi pot asigura 230% din necesarul zilnic de vitamina C. Cantitatea de calorii pe care o aduc organismului ardeii este foarte scăzută, doar 20 de calorii la o astfel de porție. Din acest motiv ardeiul nu trebuie să lipsească din dieta de vară. Specialiștii recomandă ardeiul și pe post de gustare sănătoasă între mese, sau, dacă îl preferăm în salate, am putea să îl combinăm cu roșiile. Rezultatele vor fi uimitoare.
Apa și beneficiile ei
Apa este și elementul cheie în numeroase diete și regimuri de slăbit, deoarece consumul său poate tăia din apetit și astfel se reduce considerabil pofta de mâncare, mai ales dacă este combinată cu fructe și legume de sezon.