Avion dispărut găsit 53 de ani mai târziu în munții Anzi

0 730

avion 1

Din păcate, accidentele aviatice în urma cărora atât resturile aeronavelor, cât și pasagerii acesteia nu au mai fost găsiți, au lăsat răni adânci în inimile familiilor și în conștiința autorităților. Asta până când hazardul le scoate la iveală și poate începe, în sfârșit, procesul de vindecare.
În ceea ce privește cazul prăbușirii avionului Douglas C-3 care transporta una dintre cele mai faimoase echipe de fotbal din Chile – Green Cross – în momentul accidentului, au fost necesari 53 de ani pentru a putea încheia acest capitol.
Avionul, în care se aflau 24 de persoane – personal tehnic și jucători, s-a prăbușit în munții Anzi în anul 1961 când se întorceau de la un meci jucat în deplasare. Toți pasagerii și-au pierdut viața.
La începutul acestei luni, o echipă de montaniarzi a găsit din întâmplare resturile avionului prăbușit, resturi care erau considerate pierdute pentru totdeauna. În urma descoperirilor făcute au fost difuzate imagini de la locul accidentului care se situează la mai mult de 300 de kilometri de capitala Santiago.
Locația exactă nu a fost dezvăluită publicului în semn de respect pentru cei decedați și pentru a nu deveni o atracție turistică, spune Leonardo Albornoz, unul dintre membrii expediției.

„Am simțit energia locului. Puteai respira durerea”, a declarat Albornoz despre locul dezastrului aviatic.

Echipa Green Cross, una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din Chile.
Echipa Green Cross, una dintre cele mai iubite echipe de fotbal din Chile.

Conform ziarului La Segunda, montaniarzii au improvizat la locul accidentului un mic altar și au îngrădit cu pietre un loc unde au pus o icoană a Fecioarei Maria, mătănii, apă sfințită și au aprins câteva lumânări în memoria celor decedați.
În Chile, vestea prăbușirii avionului în 1961 a provocat multă agitație atât în rândul presei și al familiei, cât și în rândul cetățenilor. Echipa de fotbal Green Cross, înființată în anul 1916, se număra printre principalele echipe din divizia A.

Imagine de la locul prăbușirii avionului.
Imagine de la locul prăbușirii avionului.

Echipa se întorcea în Santiago după ce jucaseră un meci în deplasare contra echipei Osorno în sudul țării, care s-a terminat cu scorul de 1-1. S-au împărțit în două avioane diferite. În cel care s-a prăbușit se aflau 8 fotbaliști, printre care și Eliseo Mouriño, mijlocaș celebru de origine argentiniană.
Echipa Green Cross nu a reușit să își revină după tragedie și în scurt timp a fost retrogradată în divizia B. Ulterior s-au transferat la echipa din Temuco cu care au fuzionat și au înființat echipa Deportes Temuco care, în anul 1984 s-a desființat.

Sursă: www.bbc.co.ok

loading...

Citește și Mai multe de acelasi autor