Mersul în picioarele goale direct pe pământ are mai multe beneficii decât am putea crede. Specialiștii afirmă că mersul desculț este și un foarte bun tratament împotriva unor boli cronice degenerative.

Omenirea nu s-a născut încălțată

 Da, dacă astăzi cineva îți va spune să mergi desculț, vei avea impresia că își bate joc de tine, și mai că îți va veni să îl și pocnești pentru asta. Dar hai să nu uităm că omenirea nu s-a născut încălțată. Strămoșii noștri primitivi umblau doar desculți, pe distanțe mari și pe cele mai accidentate terenuri. Chiar și astăzi, bunicii ne povestesc că atunci când erau copii, obișnuiau să umble kilometri înttregi fără încălțări și era mult mai bine. Specialiștii au văzut multiplele beneficii ale mersului desculț asupra sănătății omului. La nivelul tălpilor se află foarte mulți centri nervoși, care, prin atingerea directă a pământului stimulează în mod benefic sistemul nervos și circulația sanguină.

Contactul direct cu Pământul ne încarcă energetic

 Oamenii de știință spun că simplul contact direct cu pământul ne încarcă, la propriu, cu energie. Planeta Pământ este ea însăși încărcată cu sarcină negativă. Imaginați-vă că sunteți ca o baterie care trebuie încărcată, iar pământul este un acumulator imens la care ar trebui să ne conectăm. În acest caz tălpile noastre devin acele borne care trebuie cuplate la acumulator pentru a se realiza contactul optim. Energia pe care organismul uman o va prelua este o bună sursă de antioxidanți și va distruge electronii radicali liberi.
Cum se traduce mai exact acest fenomen fizico-chimic? Un studiu din cadrul Journal of Environmental and Public Health demonstrează că umblatul desculț prin iarbă și pe pământ fin poate chiar să te vindece în timp de anumite boli cronice degenerative. Este un tratament prin stimularea psihicului.

Mersul desculț diminuează stresul

Deasemenea mersul desculț mai contribuie și la diminuarea stresului, reducerea riscului inflamțiilor, ne face mai rezistenți la dureri fizice și ne ajută să dormim mai bine noaptea.
Potrivit playtech.ro, un studiu al Universității din California arată că și doar o oră de mers desculț prin natură contribuie la restabilirea fluxului normal al circulației sângelui la nivelul feței. Aceasta înseamnă că țesuturile se vor regenera mult mai repede, și se va îmbunătăți aspectul facial. Ne va dispărea astfel acea paloare care dă impresia că am fi bolnavi, sau că nu ne simțim bine. După ore și ore petrecute în fața monitoarelor de tot felul, o recreere de acest fel ar fi mai mult decât binevenită. Tot mersul desculț prin natură reduce vâscozitatea sângelui, care este cea mai întâlnită cauză a bolilor de inimă și a tensiunii arteriale.

Din păcate nu avem timp să ne gândim la sănătatea noastră

 Din păcate, astăzi datorită lipsei timpului liber nu ne permitem să ne ocupăm mai mult de noi și de sănătatea noastră. Umblăm mereu încălțați, chiar și în casă cu papuci. Omul s-a învățat de câteva sute de ani să umble doar încălțat, dar ignoră beneficiile mersului desculț. Din păcate încălțămintea ne protejează tălpile făcându-le fine și delicate, dar poate face foarte rău psihicului nostru.

Leave a comment