Cunoști senzația? Fără o cafea parcă nu te simți om întreg, așa că azi dimineață ți-ai umplut cana personală cu mult apreciatul stimulent sau te-ai dus la barul cel mai apropiat de casă și ai cerut doza ta obișnuită. In pauza de prânz, cu siguranță, pe lângă mâncare a mers și un suc, în timp ce, după o zi grea de muncă, ți-ai delectat gâtul cu vreo bere sau altă băutură alcoolică la o întâlnire cu colegii de muncă. Ajuns acasă te relaxezi. Poate cu o ceașcă de ceai înainte de a înfrunta ultima parte a zilei?

Te-ai gândit vreodată că, probabil, în unele zile ai băut tot felul de băuturi, dar printre ele nu se află apa? În ciuda neplăcerilor pe care le aduc sucurile și alcoolul, ne vine greu să eliminăm aceste substanțe din dieta noastră, mai ales că, consumul lor a devenit un obicei.

Așa după cum a probat Chris Bailey, un tânăr canadian absolvent al Carleton University din Ottawa ,care s-a supus acestui experiment de a bea exclusiv apă timp de o lună, eliminarea oricărui alt lichid ne schimbă complet viața, nu numai din punct de vedere al sănătății noastre și al bunăstării noastre, ci și aspecte ce țin de comportament sau economie. Pe baza experimentului, Bailey a scris o carte.

Corpul tău îți va fi  recunoscător

O simplă cola aduce 250 de calorii, iar o cafea nu te ferește de o cantitate mică de calorii, mai concret, 30 ( inclusiv zahărul). Să bei numai apă este echivalentul a 0 calorii, de aceea ar trebui să fie elementul principal în orice dietă care se respectă. In același timp, când bei o anumită cantitate de apă, creierul tău primește un semnal care provoacă senzația că stomacul tău este plin. De aici utilitatea apei ca inhibitor al apetitului este evidentă.

 Să bei numai apă înseamnă 0 calorii, de aceea apa ar trebui să fie elementul principal în orice dietă.

S-a vorbit mult, pe de altă parte, despre cât de benefic este pentru corpul nostru să bem apă pe stomacul gol. Jumătate de litru de lichid la prima oră a dimineții, activează metabolismul, ceea ce are ca rezultat arderea unor extra calorii de-a lungul zilei.

Efectele apei pentru frumusețe sunt, pe de altă parte, inevitabile. O consecință minunată este eliminarea toxinelor, care favorizează apariția celulitei și a acneei. O hidratare bună a corpului se reflectă deasemeni într-o piele fină, strălucitoare și elastică, ca și într-un păr rezistent.

Apa ajută la prevenirea pietrelor la rinichi și a infecțiilor. Efectele pozitive asupra inimii sunt de asemeni semnificative.

Băutul apei te va ajuta în plus să-ți reglezi întâlnirile zilnice cu toaleta, mai ales dacă îl combini cu o dietă bogată în fibre.

Nu în ultimul rând, diverse organe interne vor beneficia dacă vei bea doar acest lichid valoros. Apa este o substanță magnifică care ajută la prevenirea formării pietrelor și riscurilor de infecții, atât la rinichi, cât și în tractul urinar sau vezică. Efectele pozitive pentru inimă sunt semnificative deasemeni, având în vedere că un corp hidratat are un sânge mai puțin dens, lucru care ușurează munca inimii. După”Eden Lifestile”rezultatele unui studiu dus la capăt după 6 ani asupra a 20 000 de bărbați și femei sănătoși, au dus la concluzia că, cei care beau mai mult de 5 pahare de apă pe zi, aveau 41% mai puține șanse de a muri de un atac de cord, în comparație cu cei care beau mai  puțin de două pahare.

Consecințe asupra comportamentului

Ia în considerare că, la fel ca și celelalte organe ale corpului tău, și creierul va fi mai hidratat, ceea ce va îmbunătăți randamentul și concentrarea ta. Din această cauză este ideal să bei o anumită cantitate de apă înainte de un examen sau de o probă intelectuală grea. Creierul tău este compus 75% din apă și apa este un adevărat carburant pentru funcționarea sa. Pe de altă parte, dacă munca pe care o ai de realizat zilnic este mai mult fizică, să stai deshidratat nu va fi chiar un beneficiu, iar energia și productivitatea ta vor scădea inevitabil. La fel cum fac sportivii pentru un randament mai bun, dacă ești supus oboselii, nu aștepta să-ți fie sete pentru a bea. Setea este mai precis un indicator care te anunță de lipsa apei din organism.

În ultimul rând , poti să reflectezi asupra economiei care rezultă din a bea doar apă. Dacă activitatea ta socială se poate reduce, pentru că e dificil să ieși cu prietenii prin baruri sau cafenele și să fii ciudatul care nu bea alcool, dacă de pe lista ta de cumpărături elimini sucurile și berea, și nu adaugi apă îmbuteliată ( iar dacă o faci, poti folosi filtrele de apă), cheltuiala pe băuturi se va reduce la 0.

 

 

Leave a comment