Anii ’80 au fost o periodă cunoscută nu numai pentru părul tapat, hainele în culori țipătoare sau trupa de rock Whitesnake, ci și pentru evoluția în cinematografie – mai ales în ceea ce privește filmele de acțiune. Iar filmele de acțiune ale anilor ’80 aveau de toate: sudoare, explozii, roboți și cadre stupide.
Odată cu anii ’90 a început era filmelor de acțiune de calitate, era lui Schwarzenneger și a lui Stallone. Cum Terminator a ajuns să domine piața filmelor de acțiune, filmele chicioase ale anilor 1980 au trecut în umbră.
În ultimii ani un val de nostalgie a pătruns pe piața filmelor și nu numai. Copiii de atunci încep să retrăiască momentele care i-au făcut fericiți, iar acest lucru culminează cu apariția Kung Fury pe Youtube.

Filmul Kung Fury are de toate pentru satisfacerea gusturilor tuturor – are până și dinozauri! În doar 30 de minute de filmare există loc pentru toată lumea – vikingi cu mitraliere, un Thor uriaș și polițiști Triceratops.
Povestea țese laolaltă toate aceste părți diferite și crează un film în care Kung Fury, un agent de poliție care este lovit de fulger și mușcat de o cobră devine (evident) un super maestru în Kung Fu. În film este prezent și Adolf Hitler (poreclit Kung Führer) care după ce îl ucide pe unul dintre prietenii protagonistului este șters din istorie întrucât Kung Fury se întoarce în trecut și îl omoară pe dictator înainte să instaureze regimul de teroare.
Această întreagă nebunie a fost finanțată datorită Kickstarter care a strâns de 3 ori mai mulți bani decât cei 200.000 de dolari necesari pentru demararea proiectului. Cei 17.713 sponsori au primit, printre alte premii, și figurine cu protagonistul, sau copii ale filmului atât în format digital, cât și în format fizic (DVD, Blu-ray sau casetă VHS).
Filmul a avut premiera pe 28 mai 2015 și, uimitor, are nota 8,5 pe IMDB! Trăiască anii ’80!

 

Leave a comment