Noi oamenii, suportăm cu greu temperaturile ridicate din timpul verii. V-ați pus însă problema că și animalele noastre de companie au nevoie să fie ferite de căldura excesivă?
Pentru orice ființă necuvântătoare, vara toridă este un adevărat examen de răbdare și toleranță. Fie că vorbim despre câini, despre pisici, papagali sau pești, temperaturile excesive implică un mare stres metabolic. Cu multă grijă însă din partea stăpânilor, toate aceste animăluțe vor trece cu bine testul verii și al temperaturilor excesive.
După cum arată https://www.csid.ro, animalele de companie suferă la fel de mult ca şi oamenii la temperaturi extreme. Cel mai mare efort este pentru inimă, dar şi pentru vasele de sânge. În cazul câinilor, aflaţi că insolaţia poate fi fatală. Aceasta deoarece împiedică capacitatea de autoreglare termică a organismului câinelui.

Câinii și pisicile trebuie scoase din casă doar seara sau dimineața devreme

Casa este cel mai bun mediu pentru câini și pisici dacă afară sunt temperaturi ridicate. Animalele au nevoie de o sursă permanentă de apă pe care să o verificați periodic.
Dacă ieşiţi cu un câine la plimbare, şi acesta dă semne vizibile de oboseală, mergeţi acasă. Lăsaţi animalul să stea, ca să se concentreze pe reglarea temperaturii corporale. Iar dacă ieşiţi la plimbare cu un pui sau cu un câine bătrân, luaţi apă la dumneavoastră. Şi, cel mai important, plimbaţi câinele în zone umbroase, în nici un caz în zone însorite.

Consultați veterinarul în privința hranei animalelor pe timp de vară

Pisicile care au acces în curte trebuie să aibă în permanență la dispoziție apă rece. Dacă temperaturile sunt foarte mari, ele nu vor vrea să mănânce. Cel mai bine ar fi să consultați un veterinar asupra tipului de alimentație pe care să îl alegeți pentru pisică pe timpul verii, în funcție de vârsta și de greutatea animalului.

Câinii de curte au nevoie de umbră

 Câinii de curte au nevoie de umbră. Nu țineți câinele o zi întreagă în soare, deoarece îi veți scurta speranța de viață. În plus, câinele va avea nevoie de suplimente de apă proaspătă cel puțin de două ori pe zi. Nu lăsați niciodată vara câinele singur în mașina parcată la supermarket, deoarece ar putea muri asfixiat de căldură. Dacă mergeți la mare cu prietenul patruped nu îl lăsați să bea apă sărată. Aceasta, plus deshidratarea dată de căldură duce la leziuni cerebrale.

Păsările de apartament nu vor soare pe colivie

 Dacă aveți păsări de apartament, în timpul caniculei nu uitați să le asigurați accesul la apă. Deasemenea, aveți grijă să feriți colivia de razele soarelui, pentru că altfel pasărea își poate pierde viața.

 

 

Și animalele de acvariu au nevoie de îngrijiri speciale

Peştii au şi ei nevoie de îngrjiri speciale. Apa se schimbă mai des de o săptămână, iar instalaţia de oxigen trebuie să meargă permanent. Dacă apa capătă un aspect verde, se spală acvariul, se dezinfectează şi apoi atenţie mare să fie în permanenţă conectat la o sursă de oxigen.

Iubiți și câinii vagabonzi

 Cel mai dur vara și temperaturile ei ridicate sunt resimțite de animalele fără stăpân care trăiesc pe străzi. Dacă observați pe stradă un câine care caută orice gură de canal, să fiți sigur că își dorește cu ardoare un strop de apă. Chiar dacă vărsaţi puţin pe jos din sticla dumneavoastră, tot îl ajutaţi. Va linge asfaltul şi îşi va domoli senzaţia acută de sete. Pe stradă, şi o cantitate infimă de apă face diferenţa între viaţă şi moarte.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul