SURSA: add-energy.ro

Ce puteți face dintr-o platformă auto dezafectată, câțiva metri cubi de cherestea, 40 de paleți din lemn vechi, diverse obiecte și materiale reciclate și multă imaginație? Răspunsul este simplu: o căsuță ergonomică și ecologică, ideală pentru o persoană sau chiar pentru un cuplu tânăr. Macy Miller, o tânără arhitectă din Statele Unite și-a văzut visul de a avea o căsuță devenit realitate dintr-un buget de doar 8000 de Euro, bani din care nu și-ar fi permis vreodată achiziționarea unui apartament sau a unei locuințe gata construite.
La vârsta de 27 de ani, proaspăt divorțată, arhitecta Macy Miller a mai primit o lovitură, devenind șomeră. În acel moment, forțată de împrejurări și nedorind să-și cheltuiască bruma de bani cu care rămăsese în urma partajului, tânăra a decis că este momentul să-și construiască o louință, cât de mică, dar care să îi aparțină în totalitate. Astfel, în scurt timp, profitând de cunoștințele ei în domeniul arhitecturii, și-a schițat proiectul viitoarei case, pornind de la ideea unei rulote, iar apoi a demarat construcția propriuzisă.

Casa s-a bazat pe o platformă auto veche

Pentru a-și pune planul în aplicare, tânăra arhitectă a căutat o platformă auto veche care a devenit de fapt baza casei. A achiziționat-o la puțin peste 350 de Euro, a podit-o cu cherestea, a izolat-o corespunzător, a montat un sistem de încălzire radiant, cu alte cuvinte a pregătit-o pentru ridicarea structurii de lemn a căsuței de doar 18 metri pătrați.
Pentru a economisi cât mai mulți bani, Macy s-a încăpățânat să se ocupe chiar ea de cea mai mare parte a construcției însă a acceptat bucuroasă ajutorul familiei și al prietenilor, atunci când i-a fost oferit.
Tot ea s-a ocupat până și de trasarea și montarea instalației electrice a casei, și, cu destule emoții a reușit să ducă sarcina la bun sfârșit.

Construcția casei a durat 10 luni

 La 10 luni de la demararea construcției tânăra arhitectă a devenit mândra proprietară a unei superbe căsuțe ecologice din lemn, dotată cu o bucătărie pusă la punct, o baie cu cabină de duș turcesc, un mini living, un dormitor amplasat la înălțime și o mulțime de spații de depozitare integrate discret și ingenios în spațiul restrâns al locuinței. În plus, casa este prevăzută și cu o mică terasă unde proprietara se poate relaxa în serile plăcute de vară.

Câteva curiozități legate de construcția casei de 8000 de Euro

  • Cel mai scump obiect din întreaga casă, valorând 1450 de Euro este toaleta compost
  • În perioada construcției proprietara a suferit două accidente, cel mai grav fiind o fractură de coloană și a unui călcâi, cauzate de căderea de pe acoperiș.
  • Multe dintre obiectele și piesele de mobilier prezente în casă sunt obiecte vechi, reciclate.
  • Lambriurile cu care a fost îmbrăcată casa la exterior au fost obținute din dezmembrarea a 40 de paleți de lemn.
  • Costurile de întreținere ale cochetei căsuțe nu depășesc suma de 93 de Dolari, aici fiind inclusă și factura de telefon mobil. Suma se situează cu foarte mult sub cheltuielile de întreținere ale unui apartament mediu în SUA.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul