Zilele de vară… zile petrecute cu prietenii la grătar, la terase, la piscină sau la un picnic. Zile pline de distracție dar mai ales de mâncare bună. Ne putem închipui oare zilele de vară fără cârnăciori pe grătar, mici, bere și înghețată?
Nu, parcă ar fi nefiresc. Dar, chiar dacă astfel de meniuri ne fac cu ochiul, organismul nostru nu va fi la fel de încântat de prezența lor abundență în dietă, și, mai spre toamnă vom constata nu numai că nu am pierdut nici măcar un kilogram pe timpul verii, ci, din contră, am mai pus câteva la colecție.

De ce ne îngrășăm pe timpul verii?

De ce se întâmplă acest lucru? E simplu. Potrivit http://www.sfatulmedicului, prin adoptarea unei diete hipercalorice, abundența în prăjeli, carne și dulciuri am reușit să mai punem câteva kilograme în plus. Vara este cel mai bun sezon în care ne putem menține silueta și putem pierde kilograme, dar la fel de adevărat este că ne putem rotunji formele și să acumulăm kilograme nedorite.
Totul depinde numai de noi și de alegerile pe care le facem: legume sau carne, fructe sau dulciuri, apă și sucuri naturale sau băuturi alcoolice și carbogazoase?

Sportul nu ne ajută în cazul unei alimentații nepotrivite

 Chiar dacă în perioada verii suntem mai activi, sportul poate să nu ne ajute dacă avem o alimentație cu un număr crescut de calorii, dar tentația mării, a plajei și a unui corp cât mai frumos ar putea să ne ajute să fim ceva mai fermi în hotărârile de natură dietetică pe care le luăm, și să ne gândim de două ori înainte de a mai comanda o porție de cartofi prăjiți sau o a doua înghețată.
Din cauza căldurii moleșitoare unele zile sunt mai leneșe și astfel nu facem altceva decât să ne supraîncărcăm organismul cu multe calorii. Dealtfel specialiștii au observat că tindem să mâncăm mai mult decât ar fi cazul ori de câte ori ieșim la un picnic, la un grătar, pe malul unei ape sau chiar la piscină deoarece mâncatul este asociat greșit cu buna dispoziție.

Vara ne oferă o mulțime de fructe și legume proaspete

 În toate acestea există însă și o veste bună. Vara este în toi, iar fructe și legume proaspete găsim cam peste tot. Avem la dispoziție alternative, totul este să facem alegerea corectă. De ce să alegem să ne îngrășăm într-o perioadă în care ne putem detoxifia organismul? De ce să ne suprasaturăm cu grăsimi când avem la dispoziție multe vitamine și minerale? Trebuie să profităm la maxim de aceste luni de vară în care natura ne ajută să fim mai sănătoși.

Ce luăm la noi când mergem la picnic?

Astfel, dacă ne pregătim pentru o zi la iarbă verde, specialiștii ne recomandă să luăm cu noi cât mai multe fructe și legume proaspete, apă plată sau minerală și să ne planificăm o zi cu cât mai multă activitate fizică și distracții care să ne ridice de pe pătură și să ne facă să ne bucurăm de frumusețea verii. În acest sens se recomandă ca obligatoriu într-o zi peterecută pe câmp, la iarbă verde, pe malul unui râu să avem la noi și o minge.

Leave a comment