Acțiunile de zi cu zi ne aduc față în față cu tot felul de oameni și de situații. Fiecare persoană are emoțiile și stările personale, astfel de multe ori ne lăsăm influențați de cei cu care interacționăm fără să ne dăm seama.

Este ideală situația în care o persoană ne binedispune, ne înveselește, ne face să ne simțim mai bine. Dar ce putem face în situațiile în care persoana cu care interacționăm este într-un moment negativ și fără să vrem intrăm pe aceeași frecvență negativă? Este uimitor cât de ușor o zi proastă a altcuiva ne poate afecta dispoziția generală. Cum putem comuta acea frecvență pentru a fi din nou în rezonanță cu speranța, fericirea, iubirea, toate acele sentimente care ne fac să ne simțim bine? Există mai multe moduri de a bloca vibrațiile nedorite și de a depășii negativitatea poluantă a altora. Ne putem elibera de gândurile purulente și ne putem regăsi claritatea și pacea interioară.

Exercițiile fizice sunt o metodă bună și naturală de epurare a energiilor negative.

După cum relatează site-ul https://www.e-crystals.com, în timpul exercițiilor fizice ne focusăm toată energia noastră în a lucra mușchii, a duce exercițiile până la capăt, astfel vibrațiile noastre se vor curăța singure, iar grijile se vor retrage și vor dispărea complet. Oricând ne simțim bombardați de energie negativă ne putem angaja într-o sesiune de antrenament la sală, sau, și mai bine, în natură.

Cristalele – o armă împotriva energiilor negative

Cristalele galben-aurii ne dau puterea de a avea o exuberanță calmă, ele sunt cristalele fericirii, voioșiei și satisfacției. Cristalele care au o culoare ușor galben-aurie ne ajută să vedem cum viața poate oferi plăcere în lucruri simple. Cristalele cu o culoare galben difuz, precum citrinul, sunt cele mai bune când vine vorba de îmbunătățirea fericii și satisfacției în general. Realizarea fericirii este cel mai bun mod de a bloca energiile negative de la alte persoane. Folosim cristale galben-aurii în timpul meditațiilor sau le purtăm ca și pandantiv. Nu lăsați indispoziția altcuiva să vă strice buna dispoziție. Ridicați-vă mai sus, străpungeți energia negativă, depășiți intruziunea vibrațională, treceți dincolo de ea și atingeți starea de satisfacție și fericire.
Este știut din antichitate că pietrele și cristalele au energii puternice și benefice asupra omului. Ele au fost folosite de specialiștii în Feng Shui pentru îmbunătățirea calității unui spațiu și inducerea unei stări de liniște și echilibru. Site-ul https://casoteca.ro ne dă exemplu de câteva pietre și cristale puternice în îndepărtarea energiilor negative.

Cuarț transparent

 Cuarțul transparent este un cristal pur, care are abilitatea de a curăța/purifica energia din jurul lui. Aduce armonie în familie, în casa. Îl poți așeza oriunde și poți încerca mai multe variante, însă ai grijă să nu-l așezi foarte aproape de pat. Ai încredere în cristalul tău și „ascultă-l”. Îl mai poți purta în bijuterii și amulete.

 

Cuarț roz

 Cuarțul roz este unul dintre cele mai populare cristale cu proprietăți de vindecare. El atrage dragostea și este folosit pentru a vindeca rănile sufletului și dezamăgirea, în urma unei experiențe dureroase. Cuarțul roz poartă energia universală a dragostei, atrage dragostea și vindecă sufletul de amintirile dureroase. Îl poți amplasa în mijlocul casei, dar și în dormitor sau în camera copilului. Mai poți purta cuarțul roz în mașină sau în portofel, dar și sub formă de bijuterii sau amulete.

Ametist

 Ametistul este unic și poate fi folosit oriunde, în birou, în locuință, în grădină sau în mașină. El are proprietatea de a curăța și purifica un spațiu de energiile și vibrațiile negative, emană energie puternică și transformă un spațiu într-unul primitor. Ametistul ajută la liniștire, calmare, în cazul unor emoții negative puternice. Ametistul întărește sistemul imunitar și ajută la vindecarea dezechilibrelor la nivelul căilor respiratorii și ale pielii. În limba greacă, „ametist” înseamnă piatră cu puterea de a te vindeca de intoxicații. În Feng Shui, ametistul este bun pentru familiile în care au loc frecvent certuri și sunt neînțelegeri. Ametistul poate fi amplasat în Nord-Est (zona spirituală a casei), Sud (faimă și reputație), Sud-est (prosperitate și bogăție). Îl mai poți purta în bijuterii sau amulete.

Citrin

 Citrinul este un cristal controversat, și asta pentru că poate fi contrafăcut. Mai exact, citrinul contrafăcut este, de fapt, un ametist tratat la căldură care își pierde culoarea. Citrinul adevărat este mai greu de identificat. Culoarea lui este galben pal. Dacă citrinul pe care l-ai văzut are o culoare închisă, spre un galben-portocaliu, atunci ar fi bine să nu îl cumperi, întrucât este un fals. Citrinul conține energie solară, considerate vindecătoare pentru chakra a treia (plexul solar). Ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a imaginii de sine. Piatra este asociată cu energia banilor, întrucât este cunoscută că fiind piatra comercianților. Este considerată piatra prosperității. Citrinul poate fi amplasat în zona de sud-est a casei (zona abundenței).

Cum achiziționăm pietrele și cristalele

Pietrele și cristalele le poți cumpăra fie în varianta prelucrată, sub formă de sfere, obiecte decorative, talismane, baghete sau rollere pentru terapie facială, fie în varianta brută. Pentru rezultate bune, poți opta pentru bucăți mari de cristal, cu înălțimi ce depășesc uneori și 30 cm, realizate special pentru a fi plasate în încăperi și pentru a conferi un efect puternic. Ai grijă de unde achiziționezi pietrele și cristalele, asigură-te că este o sursă sigură, de încredere, deoarece există multe falsuri pe piață, care nu au efecte benefice. Este important să te interesezi și cum se curăță pietrele și cristalele pe care le achiziționezi, deoarece acestea absorb energiile negative și, dacă nu sunt curățate periodic, cum trebuie, acestea își pot pierde efectele tămăduitoare.

Leave a comment