și cel roșu are numeroase proprietăți benefice pentru sănătatea noastră. Ceaiul roșu (cunoscut și ca Pu erth) se obține prin fermentarea ceaiului verde în butoaie speciale și este folosit pentru prevenirea bolilor și pentru menținerea sănătății corpului.

Proprietăți nutriționale
Ceaiul roșu conține vitaminele B, C și D. De asemenea, aduce un aport de potasiu, magneziu, iod, zinc sau fluor și are un conținut bogat în fibre, polifenoli, teofilină și cafeină.
Pu erth are acțiune digestivă, hipotensivă, diuretică, hepatoprotectoare, antioxidantă, depurativă, antihistaminică; de asemenea stimulează sistemul imunitar și scade colesterolul.

Beneficii
• Augmentează metabolismul grăsimilor;
• Ajută la digestie;
• Ajută în combaterea radicalilor liberi;
• Purifică organismul;
• Protejează intestinul, ficatul și rinichii;
• Stimulează funcțiile cognitive;
• Combate retenția de lichide;
• Este indicat pentru persoanele care suferă de gută sau care au un nivel ridicat al acidului uric;
• Reduce colesterolul;
• Diminuează tensiunea arterială;
• Îmbunătățește starea de spirit;
• Inhibă eliberarea histaminelor (are efect antialergic);
• Întărește sistemul imunitar;
• Este foarte util în dietele pentru pierderea kilogramelor în plus;
• Activează metabolismul;
• Îmbunătățește rezistența sportivilor;
• Ajută în prevenirea bolilor cardiovasculare;
• Ajută în combaterea infecțiilor urinare.

Ceaiul roșu are numeroase beneficii, însă este contraindicat persoanelor care suferă de anemie, femeilor însărcinate sau femeilor care alăptează. Aveți grijă să nu consumați acest tip de ceai seara sau noaptea deoarece aportul de cafeină poate duce la insomnii.

 

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul