Mulți dintre cei care ați citit acest titlu veți spune că este imposibil de renunțat la cafea, indiferent de perioada din an în care ne aflăm. Într-adevăr, cafeaua este nelipsită de pe masa multora dintre noi, mai ales dimineața.

Cafeaua băută pe căldură sau în cantități mari poate fi periculoasă.

Deasemenea cafeaua consumată în combinație cu analgezice poate avea efecte secundare foarte grave. Persoanele fără probleme de sănătate pot consuma fără probleme o cană sau două de cafea pe zi. Însă, dacă afară este foarte cald este bine să evităm cafeaua mai ales la orele prânzului.
Potrivit site-ului https://www.exquis.ro, „Cafeaua prin natura ei este o băutură diuretică şi deshidratează. Dacă aveţi obiceiul să beţi cafea la plajă în loc de alte lichide, ar trebui să renunţaţi. Când este cald corpul se deshidratează foarte uşor, deoarece transpirăm mult. Dacă bem şi cafea deshidratarea se accentuează şi în loc să ne simţim revigoraţi de la efectul cofeinei, vom avea stări de moleşeală. Dacă beţi cafea pe căldură, beţi automat şi apă, cam jumătate de litru după o ceaşcă de cafea“, spune medicul internist Florin Tudor.

Cafeaua rece este mai indicată decât cea caldă

Potrivit aceleiași surse, pe lângă faptul că este mai gustoasă şi mai răcoritoare, cafeaua rece este recomandată faţă de cea caldă. Nu deshidratează la fel de mult pentru că nu vom transpira la fel de mult ca atunci când bem ceva cald. În plus se spune că nu face riduri, deoarece, în general lichidele fierbinţi afectează şi pielea.

Cafeaua neagră este cea mai sănătoasă

Cafeaua cea mai sănătoasă este cea simplă, neagră cum este ea numită. Cea mai periculoasă combinație este cafeaua cu analgezice. Cafeaua simplă este cea mai bună. Are extrem de puține calorii, dar nu toată lumea o poate bea amară, fără zahăr. Dacă doriți să îndulciți cafeaua, alegeți zahăîrul brun, deoarece are puține calorii. Evitați pe cât posibil îndulcitorii artificiali, care, chiar dacă nu îngrașă au multe chimicale în compoziție. Evitați pe cât posibil  aromele deoarece și acestea au în compoziție multe chimicale. Nu puneți alcool în cafea, deoarece combinația poate avea efecte devastatoare pentru inimă. Laptele poate anula o parte din efectele benefice ale cafelei, dar studiile au arătat că nu este o combinație periculoasă.

Niciodată nu consumați cafea în combinație cu paracetamol

Este absolut interzis de către toți medicii consumul cafelei în combinație cu analgezice, în special paracetamol. Este o combinație care face foarte rău ficatului. Medicii spun că dacă sunteți nevoit să luați paracetamol, să consumați cafea doar la două – trei ore distanță.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul