Vânătorul Reginald Foggerdy a fost găsit în viață după ce a dispărut aproape o săptămână. Acum, acesta primește tratament medical.

Reginald Foggerdy în momentul în care a fost găsit.

Australianul a fost găsit după ce, în urmă cu șase zile, a dispărut în estul țării. Conform televiziunii locale ABC, bărbatul nu s-a hrănit decât cu furnici timp de aproape o săptămână, timp în care nu a ingerat nici un alt aliment sau apă.

Soția vânătorului a declarat presei australiene că este un miracol că bărbatul a putut supraviețui tot acest timp fără să se hidrateze. Reginald George Foggerdy (62) a plecat la vânătoare pe data de 6 octombrie împreună cu fratele său către o cabană foarte cunoscută din zonă, la 170 de kilometri est de Laverton, pe drumul spre lacul Rason. În miercurea următoare a plecat din camping pentru a vâna animale, însă nu a mai găsit drumul de întoarcere. Vestea dispariției a fost dată în dimineața următoare, anunțând familia bărbatului, iar autoritățile au început căutările atât la sol, cât și pe cale aeriană.

Imediat ce a fost găsit, vânătorul a primit primul-ajutor. Inspectorul Andy Greatwood a spus că Foggerdy a fost găsit la 15 kilometri de camping, într-o stare destul de proastă. Acesta a spus că bărbatul era extrem de deshidratat, delira, însă acum este într-o stare din ce în ce mai bună. Greatwood a adăugat că ultimele două zile și le-a petrecut sub un copac și a mâncat furnici negre, neconsumând nici un lichid pe perioada dispariției.

Inspectorul a spus că Foggerdy a plecat să vâneze o cămilă și s-a rătăcit; nu avea pe el decât o cămașă, o pereche de pantaloni scurți, sandale și o pălărie. „Are un instinct fantastic de supraviețuire”, a adăugat Greatwood.
Serviciul medical Royal Flying l-a dus pe Foggerdy la spitalul Kalgoorlie ieri dimineață, unde a fost stabilizat și primește tratament pentru deshidratare.

 

Leave a comment