IDEI DE CAMPING: Cum să faci un mini aragaz dintr-o doză de băutură

0

1

Această idee este foarte inovatoare și folositoare, mai ales în situații limită când ești într-un camping cu familia și ai nevoie să îți încălzești o supă sau ai nevoie de lumină. Cu toții ne amintim de vechile spirtiere, pe care le luam cu noi în camping. Acest tutorial te va învăța cum să îți faci singur un mic aragaz cu alcool cu ajutorul unei doze de aluminiu, în numai câteva minute.

Aluminiul este un metal foarte ușor și datorită flexibilității și consistenței sale este cel mai utilizat metal când vine vorba de fabricarea de produse de zi cu zi precum recipiente pentru alimente și băuturi. Așa că, pentru acest proiect, poți reutiliza dozele de suc care îți rămân, devenind fără efort o persoană responsabilă care reciclează. Cu un pic de îndemânare și câteva materiale cheie vei reuși să îți faci un mic aragaz home-made pentru ieșirile cu cortul.

Materiale necesare:

2

 

Vei avea nevoie de:
• 2 cutii de aluminiu (doze de suc, bere);
• Un marker sau pix;
• Foarfece sau cutter (orice obiect ascuțit cu care poți tăia);
• O bucățică de șmirghel sau hârtie abrazivă;
• Un cui sau un șurub;
• Alcool;
• Bumbac.

Pasul 1:

3

Marchează cu markerul pe cutie linia de tăiere. Taie cele două cutii în partea inferioară ca în imagine. Folosește cuiul pentru a face găurile (asemănătoare celor de la aragaz) într-o singură cutie, cealaltă nu este necesară, o vei folosi doar pe post de bază.

Pasul 2:
După ce ai tăiat dozele corespunzător, pilește marginile ca să nu te tai. Pune bumbac la bază și unește dozele așa cum se poate vedea mai jos.

4

Acum trebuie doar să umpli micul rezervor cu alcool prin orificiul central, să îl acoperi cu cuiul / șurubul și gata!

5
Poți aprinde mini aragazul și îți poți încălzi supa pentru cină.

6

 

 

loading...

Citește și Mai multe de acelasi autor