SECRETELE CUPLULUI: Pozitia in care dormiți spune totul despre relatia voastra

Poziția pe care o adoptăm în timpul somnuilui spune multe despre relația noastră de cuplu și despre noi. Paulo Sergio de Camargo, specialist în limbaj corporal şi autor al unei cărţi despre tehnici de îmbunătăţire a relaţiilor personale (Técnicas para mejorar las relaciones personales y profesionales) a analizat și a concluzionat ce poate indica poziţia în care dormi despre relaţia ta!

Spate în spate:

poza 1

 

Cei ce obişnuiesc să doarmă în această poziţie îşi păstrează spaţiul personal fără a pierde contactul cu partenerul. „Sunt persoane dinamice, care au vieţi independente, dar care au o relaţie stabilă şi sănătoasă”, spune Oliveira. Psihologul mai spune că această poziţie denotă încredere într-o relaţie şi este evidentă necesitatea de apropiere între cei doi. „Pare că se oglindesc reciproc. Această simetrie demonstrează o sincronie între cei doi. Există nevoia de celălalt. Cei doi stau separaţi foarte puţin timp.”

Spate în spate, fără se se atingă:

poza 2

Această poziţie poate reprezenta un semnal de alarmă, că ceva nu merge bine în relaţie. Conform lui Oliveira, poziţia denotă o necesitate de spaţiu între cei doi, o nevoie de libertate pentru ambii parteneri. „Lipsa contactului dintre corpurile aflate în direcţii opuse poate fi asociată cu o ceartă importantă recentă sau cu o nevoie de independenţă totală faţă de celălalt.” Camargo completează spusele lui Oliveira, spunând că dacă, în somn, corpurile celor doi sunt într-o poziţie încordată, iar mâinile sunt strânse în pumn atunci cei doi nu vor să comunice despre problemele lor; dacă, totuşi, corpurile sunt relaxate şi mâinile stau pe lângă corp, atunci, cel mai probabil, nu există tensiune în relaţie şi cei doi doar respectă spaţiul personal al partenerului.

Faţă în faţă, fără să se atingă

poza 3

Conform lui Camargo, cei ce adoptă această poziţie în somn au nevoie de intimitate şi simt că trebuie să îl observe pe celălalt, dar îşi respectă spaţiul personal. „Ştiu să facă faţă rutinei şi problemelor cotidiane şi respectă momentele de intimitate ale celuilalt, fără să se distanţeze unul de altul”, spune acesta. Oliveira spune şi el că această poziţie semnifică un moment propice într-o relaţie. „Deşi nu există contact, simplul fapt că cei doi stau faţă în faţă înseamnă acceptarea celuilalt ca parte din sine. Cel mai probabil, cei doi sunt prieteni foarte buni şi parteneri de nădejde, iar viaţa lor sexuală este, şi ea, destul de activă”, este de părere João Oliveira.

Îmbrăţişaţi:

poza 4

Pentru specialiştii în limbaj corporal, această poziţie denotă un semn al pasiunii şi al dorinţei. „Este o poziţie des întâlnită la începutul unei relaţii şi este specifică momentului de după actul sexual, cei doi dorind să-şi unească corpurile într-unul singur”, spune Oliveira.
Un alt specialist în interpretarea limbajului corporal, Ronaldo Antonio Cavalli, este de părere că îmbrăţişarea atât cu braţele, cât şi cu picioarele, denotă o puternică dorinţă sexuală. Acesta spune şi că cei ce dorm în această poziţie suferă de gelozie.

Linguriţă:

poza 5

Conform specialistului Sergio de Camargo, cel ce îmbrăţişează simte nevoia de a-l proteja pe celălalt, iar cel îmbrăţişat se simte comod şi în siguranţă. „Poate fi poziţia care reflectă armonia perfectă într-o relaţie. Cele două corpuri se transformă într-unul singur, se simte pasiunea şi nevoia de a fi împreună.” Oliveira spune, însă, că această poziţie poate sugera şi o nesiguranţă în relaţie. „Nu vă lăsaţi păcăliţi de această poziţie. Deşi poate semnifica o relaţie bună, poate fi şi o tentativă de a-l asigura pe celălalt deşi relaţia nu merge bine”, completează Oliveira.

Îmbrăţişaţi, cu capul pe pieptul lui:

poza 6

Pentru specialistul în limbaj corporal Antonio Cavalli, această poziţie dezvăluie compromis, dragoste şi afecţiune pentru celălalt. „Denotă o relaţie foarte bună. Perechea se află într-un moment excelent, iar viaţa sexuală ar trebui să fie perfectă”, completează Oliveira. Tot Oliveira este de părere că cel ce stă cu capul pe pieptul partenerului arată o afecţiune profundă pentru celălalt. Camargo, pe de altă parte, spune că acest lucru denotă încrederea totală a femeii în partenerul său care, cel mai probabil, este persoana dominantă din relaţie : „îmbrăţişarea femeii amplifică nevoia de a o proteja”.

Unul pe tot patul, celălalt pe o bucăţică:

poza 7

 

Oliveira este de părere ca aceasta nu este o poziţie bună pentru o pereche: „O persoană care ocupă tot patul nu arată afecţiune pentru celălalt. Nevoia de şi mai mult spaţiu poate fi o nevoie de autoafirmare în relaţie”. Pentru acesta, poziţia sugerează un moment dificil în care „cel exilat” se simte nesigur şi dat la o parte. Mai mult decât atât, Camargo spune că dormitul pe burtă, cu mâinile deasupra capului indică necesitatea de a domina si de a controla relaţia.

Fiecare pe partea lui de pat, dar atingându-şi picioarele:

poza 8

Această poziţie indică dragoste, dar nevoie de atenţie, spune Oliveira. „Este un amestec de pasiune şi probleme. Se poate ca cei doi să treacă printr-un moment de anxietate sau să aibă probleme la serviciu.” Camargo spune că cel care doarme pe spate (aici, bărbatul) nu simte nevoia de a-şi vedea partenerul, în timp ce cel care doarme cu mâinile deasupra capului (femeia) are nevoie să controleze spaţiul, implicit relaţia. Pentru Cavalli, cum există contact la nivelul picioarelor, înseamnă că există compromis şi complicitate între cei doi.

Fiecare pe partea lui de pat, dar atingându-se:

poza 9

Conform lui Paulo Sergio de Camargo, o astfel de poziţie este caracteristică unei relaţii destul de spontane. „Fiecare respectă spaţiul celuilalt. Pot avea prieteni şi activităţi separate, însă încrederea e mutuală”, afirmă acesta. Mâna care marchează contactul arată intenţia de a proteja şi de a-şi asuma rolul, dar fără a exagera. Chipul ei întors spre el demonstrează încredere şi confort în prezenţa lui. Pentru Oliveira, această poziţie poate înseamna şi o încercare de împăcare după o ceartă.

Cu spatele la celălalt, dar atingându-se:

poza 10

Conform lui Camargo, această poziţie denotă nevoia de libertate, dar mâna lui sugerează că o vrea lângă el, că are nevoie de contact. Oliveira este de părere că „există afecţiune, dar relaţia nu mai este la fel. Ea probabil că se află într-un moment bun din punct de vedere profesional, are respectul de sine ridicat, iar el caută sprijin şi afecţiune”.

loading...

Citește și Mai multe de acelasi autor

Cmentariile sunt închise