Pe Insula Aoshima din Japonia comunitatea este formată, în mare parte, din oameni în vârstă care s-au retras acolo în momentul în care au ieșit la pensie și majoritatea trăiesc numai din acest venit. Populația oficială este de 22 de persoane, însă acestora li se adaugă un număr impresionant de aproximativ 120 de pisici care guvernează mica insula – de unde și supranumele de „Insula Pisicilor”.

Turiști din întreaga lume ajung să viziteze Aoshima deși nu există magazine, hoteluri sau orice alte puncte de interes. Accesul pe mica insulă se face prin intermediul unui feribot care circulă de două ori pe zi, acest mijloc de transport fiind unicul care leagă Aoshima de restul Japoniei. Însă acest lucru nu pare să îi împiedice pe iubitorii de pisici care vin în număr impresionant ca să se convingă cu ochii lor de modul de viață pe insula.

Inițial, pisicile au fost aduse aici pentru a putea face față invaziei de șoareci care afecta activitățile desfășurate în port, precum pescuitul. În timp, pisicile s-au înmulțit și acum au ajuns să guverneze mica insulă. Nesimțindu-se amenințate de niciun prădător, felinele sunt în largul lor și se plimbă nestingherite prin comunitatea pustiită.

În zilele sale de glorie, Insula Aoshima avea o populație de aproximativ 900 de persoane, însă în ultimii 70 de ani tinerii s-au mutat pe continent și au rămas numai pensionari care se bucură de o viață liniștită, departe de orașele aglomerate. Locuitorii sunt îngrijorați că, odată cu creșterea popularității insulei, liniștea acestora va fi disturbată de către turiștii amatori să fotografieze cele peste 120 de pisici care își fac veacul în port.

Animalele sunt hrănite de turiști și de câțiva dintre localnici, însă cea mai mare parte dintre ele își procură hrana singure – cartofi, batoane de cereale, practic orice lucru comestibil pe care turiștii sau localnicii îl lasă nesupravegheat.

Surse: www.ibtimes.co.uk ; www.telegraph.co.uk

Leave a comment