Toate produsele apicole, fie că vorbim despre miere, polen, propolis, păstură, lăptișor de matcă sau fagure, sunt utile împotriva cancerului. Acestea ajută atât la prevenirea cât și la tratarea cancerului.

Mierea de albine se recomandă în toate tipurile de cancer

 Mierea de albine poate fi folosită în toate tipurile de cancer, îndeosebi ca înlocuitor al zahărului. Atenție însă, diabeticii care au cancer nu trebuie să consume nici zahăr, nici miere.
Potrivit https://lataifas.ro, există diverse tipuri de miere, fiecare având specificul ei: de tei, de salcâm, de conifere, mentă, trifoi și multe altele. Mierea, indiferent din ce plantă este obținută are proprietăți antibacteriene, este vitaminizantă, tonică și cicatrizantă. Două linguri de miere pe zi favorizează diureza și stimulează digestia. Depășirea acestei doze însă, poate cauza constipația. Foarte bună este mierea din fagure, care se consumă ca atare și se aruncă ceara uscată rămasă după o mestecare îndelungată. Această miere este benefică îndeosebi în afecțiunile respiratorii.
Pentru tratarea plăgilor, mierea se amestecă într-un bol cu o cantitate egală de vin roșu natural, iar pasta obținută se aplică pe zonele afectate. Această cataplasmă ajută mult la refacerea și cicatrizarea țesuturilor pielii.

Polenul – un nutrient ideal

 Polenul este considerat un aliment ce poate furniza organismului toată gama de nutrienți necesari. Conține foarte multe vitamine, minerale și aminoacizi. Are efecte fortifiante, revitalizante, energizante și laxative. Cel mai bun este polenul crud, care se păstrează la congelator sau frigider timp de o săptămână. Pentru a favoriza asimilarea, granulele de polen trebuie dizolvate înainte în puțină apă, miere sau suc de lămâie. Este deasemenea important ca granulele să se mestece bine. Se ia o linguriță la prânz, cu un sfert de oră înainte de masă. Se fac cure de 30 de zile cu pauză de 7 zile între ele.

Tinctura de propolis – adjuvant prețios în lupta împotriva cancerului

 Tinctura de propolis are efecte antibiotice, antioxidante, calmante și efecte bune în afecțiunile respiratorii și ORL, afecțiuni digestive, urologice și alte boli interne. În general se folosește tinctura de propolis de 30%. Aceasta se ia pe o bucată de pâine. Se mestecă bine și se înghite. Doza zilnică de tinctură de propolis se calculează în funcție de greutatea corporală a pacientului, câte două picături la fiecare 5 kilograme de corp, de trei ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. Tinctura de propolis se poate lua pe perioade mari de timp, în cure de cel puțin două săptămâni.

Lăptișorul de matcă, un tonic excelent pentru organismele slăbite

Lăptișorul de matcă are efecte imunostimulatoare notabile și este un tonic excelent pentru organism. Se iau câte 2 – 6 drajeuri pe zi. Se fac cure de câte 3 – 5 săptămâni cu pauze de șapte zile între ele. Lăptișorul de matcă se poate găsi în combinație cu miere sau alte produse. Se găsește și sub formă de fiole. Se ia conform indicațiilor de pe produs.

Leave a comment