Daniel Norris și caravana sa Sursa: Instagram

Câștigă aproape două milioane de euro ca jucător de baseball, dar le-a cerut contabililor să-i vireze doar 736 de euro pe lună în cont. Trăiește într-un microbuz Volkswagen Westfalia, model din 1978, pe care l-a botezat Shaggy.
Aruncarea la coș cere antrenamente și precizie. Caravana este sinonimă însă cu libertatea.

Vi-l imaginați pe Cristiano Ronaldo renunțând la cea mai mare parte din salariul pentru a trăi o viață simplă? Sau pe Messi dormind într-o furgonetă în parcearea unui supermarchet? Sunt lucruri care sunt greu de conceput pentru cei mai mulți oameni. Există însă astfel de personaj, cum este Daniel Norris, jucător la Toronto Blue Jays din Major League Baseball (MLB). Norris doarme într-o caravană în parcare și primește doar 736 de euro pe lună, deși câștigă circa doua milioane de euro pe an. Cum se poate asta? o explică foarte simplu. ”Esta ca Yin și Yang. Poate fi cam neconvențional, dar mă simt bine cu stilul meu de viață. În realitate sunt mai liniștit așa, sărac.” a mărturisit jucătorul, într-un reportaj realizat de canalul ESPN.

Defapt, Norrris nu a avut niciodată nevoie de multe. O spune chiar el. A crescut în Johnson City (Tennessee), SUA, și și-a petrecut timpul ajutândul pe tatăl său în magazinul de biciclete moștenit de la bunic. Repara pene de bicicletă, s-a specializat în reglat spițele la roți. S-a născut într-o familie de clasă medie și s-a comportata ca atare. Și-a petrecut copilăria jucându-se în stradă și colindând munții cu frații lui mai mari și făcând mult sport. În școală a jucat barchet și aici, în 2011 a semnat primul lui contract ca jucător profesional, de circa două milioane de euro pe sezon. A sărbătorit acea zi cumpărându-și un tricou cu 12 euro.

Dar înainte de a deveni milionar, în același an, și-a cumpărat și casa, o caravană caravana Volskwagen Westfalia 1978. ‘Shaggy’ -botezată după personajul din ‘Scooby Doo’- are de toate. O bucătărie pentru a face ouă prăjite dimineața la prima oră și un salon pentru a petrece ziua. caravana e cel mai bun prieten. Îl duce la antrenamente cu 92 de kilometri pe oră, dar și oriunde vrea să se destindă, pe munte la escursii, sau la plajă ca să facă surf, o altă pasiune.

În caravană recită poezii, cântă, iar noaptea își face cafea franțuzească în timp ce citește Jack Kerouac -autorul lui de căpătâi- și scrie un jurnal, unde își notează toate cugetările înainte de a adormi. De exemplu: „Unde poți fi mai liber decât acolo unde nu ai nimic”.

Sărac din convingere
În cartier Norris este o atracție. Angajații de la supermarketul Walmart, lângă care își parchează caravana, l-au poreclit Van-Man (omul caravană), fără să știe prea multe despre ce face el, râzând de fiecare dată când îl văd făcând exerciții încărcat cu cumpărăturile.

Lui Norris însp nu-i pasă. Nici că îl numesc ”surfer amărât”, ”vagabond anuzant” sau ”un adolescent scăpat de sub control”. El știe cel mai bine cine e și cum vrea să trăiască. E ecologist, sărac din convingere și milionar din întâmplare Și recunoaște că e puțin hippie. Dar să nu audă de droguri sau alcool pentru că nu le-a încercat niciodată. Singura greșeală pe care crede că a făcut-o în viață este că și-a făcut o prietenă care nu împărtășea idealurile lui. Ei îi placea un dormitor mare și un salon în care să poate privi la televizor.
La cei 21 de ani știe clar ce vrea. Nu îl interesează faima și nici banii. Le-a spus agenților să-i care restul de bani pe care îl câștigă să-i pună undeva în siguranță.
Începerea sezonului în aprilie l-au lăsat însă fără caravană, placa de surf din spumă reciclată și cărțile lui groase, (urăște Ebook-urile). Cei de la Toronto Blue Jays î-au impus să împartă un apartament cu un coleg de echipă în timpul sezonului și a acceptat. „Este într-o formă foarte bună” a recunoscut antrenorul principal, Tony LaCava.
Povestea incredibilă are însă o explicație. Așa cum spune autorul preferat al lui Daniel Norris, Jack Kerouac, „Aceasta este istoria Americii. Toată lumea face ceea ce crede că treuie să facă”.

Leave a comment