«Modelul cadavru» Lululeika a stârnit furia rețelelor sociale

0

Polemica despre abuzul de photoshop în industria modei este mereu la ordinea zilei. Tocmai când modelele excesiv de slabe intraseră într-un con de umbră, pentru că se vorbea mai mult de retușările din gras în slab, o tânără daneză cu un aspect nu prea sănătos a redeschis dezbaterea despre necesitatea ca revistele de modă să transmită imagine unei frumuseți sănătoase.

Fotografia modelului danez Lululeika, o tânără care este extrem de slabă și cu un aspect cadaveric au apărut săptămâna aceasta în revista de modă «Cover», din Danemarcaal și au generat un val de indignare pe rețelele sociale.

Fotografia controversată a obligat-o chiar pe directoarea revistei, Malene Malling, să își ceară scuze în fața camerelor de televiziune și să admită că a fost o greșeală. «Fac reviste de mai mult de zece ani și de data aceasta, din nefericire am comis o mare greșeală. NU trebuia să publicăm fotografia.

 «Modelul cadavru» a fost foarte criticat iar întâmplarea a dat naștere unei mari polemici în societatea daneză, în care se anunță un boicot împotriva revistei  «Cover».

loading...

Citește și Mai multe de acelasi autor