Kepler 186f face parte din Constelația Lebedei și se află la aproximativ 490 de ani lumină de Pământ. Fratele îndepărtat al Terrei se află în zona locuibilă circumstelară (ZLC), cunoscută și drept Zona Goldilocks – regiunea din jurul unei stele (soare) în care obiectele masei planetare cu suficientă presiune atmosferică pot suporta apa în stare lichidă pe suprafața acesteia.
Potrivit NASA, planetele găsite anterior care se aflau în ZLC sunt cu cel puțin 40% mai mari decât Pământul și mult mai greu de înțeles și analizat din punctul de vedere al compoziției. Însă Kepler 186f este foarte asemănătoare cu planeta noastră.


Această planetă este poziționată mai aproape de soarele său decât Terra, ceea ce înseamnă că un an are în jur de 130 de zile. Temperatura medie este considerată a fi similară cu cea a Pământului, datorită luminozității scăzute a stelei.


Astronomii sunt de părere că orbita lui Kepler 186f este sufiecient de mare pentru a scăpa de rotația sincronă care permite rotația planetei într-un mod mai lent decât Terra. Asta înseamnă că ciclurile zi-noapte durează săptămâni sau chiar luni.

„Cunoaștem o singură planetă pe care există viață – Terra. Când căutăm forme de viață în afara sistemului nostru solar ne axăm pe identificarea caracteristicilor similare cu cele ale Pământului. Descoperirea unei planete în zona locuibilă circustelară care se aseamănă cu planeta noastră este un mare pas înainte”, spune Elisa Quintana, cercetător științific din cadrul Institutului SETI din Centrul de Cercetare Ames al NASA din Moffett Field, California.

Sursă: www.culturainquieta.com

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul