OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Orezul este cunoscut în general ca hrana de bază a chinezilor și a altor popoare asiatice. S-au făcut și bancuri despre chinezi, despre care se spune că au ochii asemenea boabelor de orez pe care le consumă zilnic. Însă dieta bazată pe orez este una dintre cele mai sănătoase.
Orezul există în peste 40000 de varietăți, fiecare dintre ele aducând cu sine numeroase beneficii pentru organismul uman. Folosit încă din antichitate ca remediu pentru tot felul de afecțiuni, această cereală minune aduce cu fiecare furculiță un strop de sănătate.

Orezul, combustibil natural pentru organism

Orezul este un aliment foarte bogat în carbohidrați, folosind ca un combustibil natural pentru fiecare dintre noi. Potrivit www.risoscotti.ro, consumat regulat regulat, în orice moment al zilei orezul ajută la formarea conexiunilor neuronale, fiind un adjuvant al activității creierului. Mai mult decât atât, bogată în minerale, vitamine și alte componente organice, fiecare porție de orez este practic o porție de energie.

Orezul nu conține nici un pic de colesterol

Orezul este un aliment extrem de benefic pentru sănătatea noastră, deoarece acesta nu conține grăsimi nocive, sare sau colesterol. Lipsa acestor substanțe ajută foarte mult la reducerea obezității și dă o stare de bine organismului nostru.
În același timp orezul conține aminoacizi, care sunt foarte importanți pentru sănătate. Atunci când cereala minune, așa cum a fost denumită, este servită alături de un preparat care conține carne, devine un aliment ideal pentru conturarea și tonifierea tuturor mușchilor corpului.

Orezul stabilizează tensiunea arterială

Orezul nu conține deloc sare, așa că devine unul dintre cele mai bune alimente de consum atunci când vorbim de scăderea tensiunii arteriale. Studiile de specialitate arată că excesul de sare este asociat cu apariția unor afecțiuni cardiace, așa că orezul are mai degrabă un rol de reglare a presiunii sângelui în artere.

Proprietățile diuretice ale orezului

Orezul este un ajutor digestiv natural și antiinflamator. Orezul ajută organismul să depășească problemele gastrointestinale, iar conținutul său proteic este foarte important pentru o stare bună a organismului. Mai mult decât atât, orezul fiind bogat în mangan ajută la stimularea sistemului imunitar, fiind astfel un aliment de excepție.

Cum se consumă orezul

 Sunt foarte multe moduri în care se poate prepara orezul. Fie că îl consumăm așa cum ni-l dădeau părinții și bunicii în copilărie, cu lapte, fie că îl preparăm ca garnitură la diverse preparate din acrne, sub formă de pilaf sau simplu orez cu legume și ciuperci, nu trebuie să uităm că această cereală nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră.

Leave a comment