Muște, țânțari, gândaci și alte bâzdâgănii… Se pare că toate, dar absolut toate vor să ne invadeze locuințele în timpul verii. O soluție împotriva lor ar fi substanțele chimice care se găsesesc din abundență pe piață. Dar dacă în casă există copii mici, oameni bolnavi sau dacă pur și simplu nu vrem să stăm toată noaptea înconjurați de diverse spray-uri sau sticluțe, există alternative naturale.

Ce ne facem cu țânțarii

Țânțarii ne pot face nopți cu adevărat albe. Iar mâncărimile cauzate de înțepăturile lor nu sunt deloc de neglijat. Potrivit site-ului https://www.csid.ro, pentru ca aceste sâcâitoare insecte să nu intre în casă ar trebui să plasăm pe geamuri mușcate. Tot în fața geamului sau a ușii ar trebui să avem un bec. Este însă vorba de un bec special împotriva țânțarilor care creează o frecvență de lungimi de undă luminoase deranjante pentru micile dar supărătoarele insecte. Dacă aceste mici trucuri sunt ineficiente, mai ales dacă în apropierea locuinței există acumulări de apă, utile ar fi și plasele la geamuri și uși.

Busuiocul ține muștele la distanță

 Muștele, alte insecte deosebit de deranjante pe timpul verii, pot fi ținute la distanță cu ajutorul plaselor fixate la ferestre, iar dacă aspectul nu vă deranjează există hârtii lipicioase destinate acestora. Dar ca să fiți siguri că nu vor intra în casă puneți un buchet mare de busuioc la ușă, dar și în dreptul geamurilor. Mirosul puternic al plantei este foarte deranjant pentru muște.

Există ac și de cojocul furnicilor. Ele vor dulciuri, dar se tem de oțet.

Furnicile sunt o adevărată pacoste pentru orice gospodărie, și asta pentru că este aproape imposibil să le alungi. Prima regulă împotriva acestor insecte nedorite este să nu găsească surse de hrană în casă. Nu lăsați fructe în afara frigiderului, și în nici un caz miere sau dulciuri. Dacă totuși ați uitat produse alimentare în bucătărie și ați fost invadați de furnici, spălați bine locul cu o soluție de apă și oțet, în părți egale. După aceea lăsați un bol cu oțet și apă în zona preferată de furnici. Micile insecte mai pot fi alungate cu zaț de cafea sau praf de boia iute.

Gândacii urăsc miresmele de dafin

 Vara putem fi invadați și de gândaci de bucătărie. Insecte deosebit de nesuferite și neplăcute la vedere. Putem să le venim însă de hac folosind o soluție formată din 100 de mililitri de apă cu o lingură de acid boric. Această soluție se pune pe bucăți de pâine în locurile preferate de gândaci. Trebuie să știți însă că gândacii nu suportă nici mirosul de dafin. Astfel, putem face săculeți din cârpă umpluți cu dafin mărunțit pentru a-i ține la distanță

Piperul și menta se folosesc împotriva moliilor

 Moliile își depun ouăle în făina de grâu sau de mălai. Așa că înainte de a vă propune să scăpați de ele, faceți curățenie generală în cămară. Toate aceste alimente trebuie să fie închise etanș. Dacă moliile există deja în dulapurile cu haine, sigur că naftalina ar fi o soluție. Are însă dezavantajul că miroase foarte urât. Mai degrabă alegeți săculețe de pânză cu levănțică uscată, dafin, busuioc, cuișoare, mentă sau piper. Toate aceste plante răspândesc mirosuri extrem de deranjante pentru molii, care vor migra astfel din dulapul dumneavoastră.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul