Dincolo de aspectul lor impresionant, cristalele surprind prin puterea lor de vindecare. Deși nu există dovezi științifice, tot mai mulți apelează la ele pentru a-și îmbunătăți viața. Ca și acupunctura, terapia cu cristale se bazează pe principiul căruia diversele maladii din organism sunt consecința directă a unui dezechilibru energetic. Cristalele, prin structura și proprietățile lor, contribuie la restabilirea echilibrului energetic.
Potrivit unica.ro, cele mai multe dintre persoanele care apelează la această metodă alternativă de tratament o fac destul de târziu (boli cronice, necunoscute sau greu de diagnosticat) după ce au încercat toate posibilitățile oferite de medicina clasică.

Ce pași trebuie să urmați în alegerea cristalului

 Stabiliți-vă clar obiectivul – în ce mod vreți să vă ajute cristalele.
Informați-vă despre cristalele indicate în cazul dvs.
Alegeți cristalul potrivit. Atenție! Această etapă este foarte importantă pentru că dacă nu alegeți corect cristalul riscați să vă simțiți mai rău decât înainte, ca urmare a unui dezechilibru energetic și mai mare.

Câteva cristale și efectele lor

Jadul are o acțiune revigorantă și de calmare. Elixirul de jad se folosește în cazurile de suferințe cardiace, renale, hepatice și de splină și pentru purificarea sângelui. Deasemenea asigură femeilor însărcinate o naștere mai ușoară.
Amazonitul este folosit pentru fortificarea inimii, în tratarea afecțiunilor genitale sau în cele ale gâtului. Este recomandat și persoanelor care au migrene.
Turcoazul este considerat „piatra fericirii” în Orient. Turcoazul se utilizează în tratarea afecțiunilor nasului, gâtului, plămânilor și ale inimii.
Cristalul de cuarț este denumit „medicul generalist” al organismului. Cuarțul neutralizează radiațiile, tratează depresiile, bolile de piele, afecțiunile stomacului și pe cele ale inimii.
Hermatitul conferă energie și o stare de bună dispoziție, se folosește împotriva sângerărilor și a crampelor. Această piatră ajută la purificarea sângelui și întărirea sistemului circulator.

În ce constă terapia cu cristale

 Cristalele acționează ca niște catalizatori, canalizând energia către punctele slabe ale organismului. Practic, tratamentul constă în așezarea cristalelor pe centrele nervoase vitale ale organismului, pe plexurile din corp, dar și pe unele dintre punctele și meridianele de acupunctură (în partea dreaptă sau stângă a corpului, deasupra capului și pe tălpi).

Efectele de piramidă și de sferă

Cristalele sub formă de piramidă sau de sferă, bine definită prin tăiere sau prin șlefuire, au capacitate sporită de înmagazinare și de transmitere a energiei. Cristalul sub formă de piramidă captează energia prin bază și o eliberează prin vârf, sporind de trei ori câmpul energetic al persoanei în preajma căreia se află. Cristalele sferice au capacitatea de a emite energie în toate direcțiile, creând un câmp radiant în jurul lor. Atât piramidele cât și sferele pot fi folosite pentru energizarea și purificarea organismului și a spațiului.

Contraindicațiile cristaloterapiei

Dacă v-ați hotărât să apelați la această metodă de tratament, cereți sfatul unui cunoscător atunci când vă alegeți cristalul. Specialiștii spun că există și cristale (cele provenite din rocile vulcanice) a căror utilizare poate produce traume profunde organismului.

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul