Anul 2014 a fost anul upgrade-urilor pentru majoritatea dezvoltatorilor de smartphone-uri precum Samsung sau HTC. După cum urmează, veți găsi prezentate, în ordine aleatorie, unele dintre cele mai bune telefoane lansate pe piață în acest an.

1. HTC One (M8)

În luna martie, HTC a lansat smartphone-ul HTC One M8, succesorul de drept al HTC One (M7) – foarte îndrăgit în rândul utilizatorilor. Varianta nouă a adus cu sine un procesor mai performant de 2.3GHz, un ecran de 5 inch, o rezoluție de 1080 p și noul sistem duo camera dezvoltat de HTC (a doua camera este folosită pentru procesarea suplimentară a imaginii).

Deși noul telefon a adus cu sine schimbări minore față de „fratele său mai mare”, HTC One M8 a fost realizat pentru accentuarea performanței și calităților atât de apreciate ale primul model.

2. Samsung Galaxy S5

În luna februarie, Samsung a lansat cel mai nou model din seria smartphone-urilor Galaxy – Samsung Galaxy S5.
Pe lângă îmbunătățirile aduse – un procesor mai performant, un ecran mai mare (5.1 inch, 1080 p) și un design mai elegant, compania a inclus și numeroase aplicații personalizate precum o aplicație pentru monitorizarea ritmului cardiac.
De asemenea, acest model al line-up-ului Galaxy a avut cele mai bune rezultate în ceea ce privește rezistența la apă sau la praf, reprezentând un concurent de temut în competiția cu smartphone-urile lansate de Sony.

3. Microsoft Lumia 930

În luna aprilie, în cadrul conferinței Microsoft Build, Nokia a lansat telefonul Microsoft Lumia 930, fiind prezentat ca noul vârf al gamei de smartphone-uri Nokia și considerat printre cele mai performante telefoane cu sistem de operare Windows.
Spre deosebire de Lumia 1020, modelul 930 are o cameră PureView de 20 megapixeli, iar tehnologiile ZEISS și Rich recording oferă o experiență foto și video de o calitate excepțională care este accentuată de imaginea pe care o oferă ecranul full HD de 5 inch.
Nokia Lumia 930 a fost primul smartphone pe care a fost indrodus sistemul de operare Windows Phone 8.1. Poate că singurul dezavantaj al acestui device performant este capacitatea limitată de stocare – de doar 32GB, fără posibilitate de extindere prin microSD.

4. LG G3

Telefonul LG G3, lansat în prima jumătate a anului 2014, este, de departe, cel mai bun smartphone lansat de LG.
Variantă îmbunătățită a lui LG G2, acesta dispune de un ecran full HD de 5.5 inch, cântărește 149 g și este construit predominant din plastic policarbonat. Este primul telefon cu ecran QHD lansat de o companie din liga superioară a pieței de smartphone-uri și are o memorie internă de 16GB cu posibilitate de extindere prin intermediul unui microSD.

5. Sony Xperia Z3

Din cauza faptului că Sony lansează noi modele odată la 6 luni, upgrade-urile nu sunt semnificative; în ciuda acestui fapt, modelul Xperia Z3 a reușit să surprindă printr-un design asemănător numai că mai subțire, mai ușor și mai elegant decât predecesorii săi.
Cu un ecran de 5.2 inch și cu o rezoluție de 1920×1080 p full HD, smartphone-ul folosește un procesor Snapdragon și, la fel ca Samsung S5, este rezistent la apă și la praf.
Ca un plus, modelul Xperia Z3 este îmbunătățit cu un sistem de antene care permite o navigare optimă pentru cei ce vor să îl folosească drept navigator GPS auto. Dezavantajul acestui tip de telefon este procesarea foto de calitate slabă.

6. Apple iPhone 6/6 Plus

Anunțate în septembrie 2014, modelele iPhone 6 și 6 Plus aduc cu sine un design asemănător tuturor modelelor iPhone, cu deosebirea că modelul Plus are un ecran de 5.5 inch în comparație cu modelul iPhone 6 care are un ecran de 4.7 inch.
Ambele smartphone-uri beneficiază de procesoare mai performante și de piese de bază adiționale predecesorilor săi. Din punctul de vedere al designului, dimensiunile mai mari ale ecranului i-au determinat pe cei de la Apple să schimbe poziția butonului de power de sus pe laterala dreaptă, iar camera foto este ușor reliefată – acestea ar fi cele mai semnificative schimbări în comparație cu modele mai vechi.
Ambele modele au șocat inițial prin mărime, însă utilizatorii Apple s-au obișnuit foarte repede cu schimbarea.

7. Google Nexus 6

Motorola Nexus 6 include un procesor quad-core de 2.7 GHz și dispune de un ecran HD de 6 inch și de o cameră foto de 13 megapixeli și una frontală de 2.1 megapixeli pentru selfie-uri și video-call-uri. De asemenea, a fost primul smartphone care a fost dotat cu Lollipop – cea mai nouă versiune a sistemului de operare Google Android.
Asemănându-se ca design cu modelul Moto X, utilizatorii au avut ocazia să se familiarizeze mai repede cu noul model.
Google Nexus 6 oferă o configurație hardware excelentă și oferă o calitate superioară, îndepărtându-se de ideea „ieftin și bun”. Din păcate, fiind fabricat de către Motorola, Google Nexus 6 rămâne destul de greu de obținut de către utilizatorii români.

8. Huawei Ascend Mate 7

Huawei este o opțiune excelentă pentru utilizatorii care își doresc caracteristicile asemănătoare cu ale unui iPhone 6 sau Samsung Galaxy Note 4, fiind mult mai accesibil ca preț.
Ascend Mate 7 este dotat cu un procesor eficient energetic, cu un ecran de o calitate superioară de 6 inch, cu o cameră foto de 13 megapixeli cu o rezoluție de 1920×1080 și singurul senzor pentru amprente capabil să rivalizeze cu Touch Id de la Apple.
Modelul Ascend Mate 7 de la Huawei plusează la capitolul estetică, performanță și a utonomie în comparație cu predecesorul său – Ascend Mate 2.

Sursă: www.thenextweb.com