Toamna își intră încet încet în drepturi. Dacă privim calendarul realizăm acest lucru, chiar dacă atmosfera de afară este, încă, una de vară. Odată cu toamna adevărată vor veni ploile, și odată cu acestea, sistemul nostru imunitar va începe să slăbească și vor apărea răcelile. Atenție, nu voi vorbi despre SARS COV 2. Vestea bună a sezonului este că putem preveni răcelile și gripele și că ne putem pregăti organismul din timp, pentru a reuși să trecem prin sezonul rece (toamnă, iarnă, început de primăvară) netulburați de viruși.
Mai jos o să încerc să vă spun cam ce ar trebui să facem pentru a întări „zidul de protecție” al organismului.

„Medicamentele” din farfurie

 Potrivit good-days.ro, pe lângă scăderea temperaturii, toamna aduce cu sine și o serie de alimente bogate în vitamine și minerale, o adevărată farmacie a naturii care ne stă la dispoziție: broccoli (contribuie din plin la multiplicarea celulelor albe ce protejează organismul împotriva infecțiilor), dovlecei (bogați în caroten, luptă împotriva bolilor de inimă), conopidă (reduce nivelul de colesterol, având proprietăți antiinflamatoare), sfeclă (o sursă bogată de acid folic, fibre, vitamina C și fier), ciuperci (pline de seleniu și antioxidanți care protejează împotriva efectelor poluării), afine (benefice tractului urinar), nuci (conțin acizi omega 3 cu rol însemnat în reducerea riscului de boli cardiovasculare), pere (bogate în vitamine precum A, B1, B2, C, E cu efect diuretic, scad nivelul de colesterol din sânge și previn hipertensiunea), mere (indicate în afecțiunile digestive, scad nivelul colesterolului), struguri (previn constipația, reumatismul și afecțiunile ficatului), gutui (pentru efectul tonic, antiseptic, și diuretic), castane (o sursă foarte bună de energie, foarte bune pentru calmarea durerilor reumatice).

O detoxifiere periodică poate ține virușii la distanță

beautiful girl with book in the autumn park

Din când în când, trebuie să ajutăm organismul să se debaraseze de toxinele acumulate. În fond, există teorii care spun că slăbirea sistemului imunitar se datorează acumulării toxinelor, iar febra sau răceala nu sunt decât manifestări ale organismului care încearcă să scape de acele toxine. Așadar, o perioadă de detoxifiere, fie că vorbim de o cură cu sucuri din fructe și legume, fie că vorbim de o perioadă de post e mai mult decât binevenită.

VIDEO: Tatiana Stepa Și totuși vine toamna. Versuri Adrian Păunescu

Leave a comment