Cu turbina eoliană portabilă ai electricitate oriunde ești!

0

11

Turbina portabilă Trinity, a doua generație, a obținut deja finanțarea necesară din partea Kichstarter (cea mai mare platformă de finanțare pentru proiectele inovatoare).

Turbina Trinity a fost proiectată de doi frați islandezi și produce electricitate începând cu viteza aerului de 2 m/s. Energia regenerabilă generată este stocată într-o baterie internă pentru utilizarea sa la nevoie.

12

Există diferite modele Trinity – de 50 – 400 – 1000 – 2500 de wați și poate încărca de la aparate mici (telefon mobil) până la bateria unei mașini electrice; poate, de asemenea, să asigure electricitatea necesară funcționării unei rulote.

Trinity este echipată cu două tipuri diferite de lamele – astfel, poate profita de condițiile cele mai propice în zilele cu vânt puternic sau, alternativ, în zilele cu vânt slab.

13
Bateria încorporată în modelele mai potente (de 400, 1000 și 2500 de wați) are un invertor ce permite sincronizarea puterii electrice cu instalația electrică a rulotei prin intermediul unei prize, transportând electricitatea produsă de către turbină direct la celelalte prize – funcționează ca un punct principal sau adițional, reducând consumul rețelei sau bateriei vehiculului. Poți transporta turbina portabilă în portbagajul mașinii pentru a avea acces ori de câte ori ai nevoie la energia eoliană.

Turbinele depind de baterii identice cu cele utilizate de mașinile electrice, iar gama începe de la 650 de grame – o turbină cu adevărat portabilă! Pot fi adaptate pentru o mașină de dimensiuni normale.

14
În cazul unei viteze a vântului de 4 m/s, modelul Trinity de 400 de wați își încărcă bateria de 30.000 de mAh în 3-4 ore – poți încărca un smartphone de 10-15 ori.

Prețul turbinelor Trinity variază între 360 și 5.500 de euro în funcție de putere și de model.

Cel mai probabil le vom găsi pe piață începând cu luna aprilie a anului următor.

Sursă: www.ecoinventos.com

loading...

Citește și Mai multe de acelasi autor