O femeie care a învățat să trăiască în armonie cu natura și de la care putem învăța o mulțime de lucruri. Și-a dedicat viața protecției mediului înconjurător în Australia.

Scriitoarea și activista de mediu Jill Redwood și-a construit casa in East Gippsland, Australia, folosind doar materiale reciclabile,pereți din lemn gros, dar folosindu-se și de tehnica împletiturii de nuiele, totul de manieră absolut autodidactă.

De mai bine de 30 de ani trăiește într-o mică fermă de 15 hectare, 60 de animale, o casă și o grădină. Merge la supermarket foarte rar, o dată la 6 luni și are o sumă medie de cheltuit de 80 de dolari australieni săptămânal, adica circa 250 de lei, majoritatea acestor bani ducându-se pentru animale.

Cămara sa este plină de conserve, majoritatea dintre ele făcute de ea. Jill Redwood este vegetariană și mănâncă doar mâncare organică. În funcție de anotimp, grădina sa decide meniul. Aproape tot mobilierul, hainele sau ustensilele pe care le folosește în casă sunt recuperate de la gunoi sau cumpărate la mâna a doua. Așa cum ea insăși spune: ”Este incredibil ce poate arunca lumea la gunoi”

Unicul său lux este conexiunea la internet, absolut necesară pentru ea astăzi, pentru a-și putea exercita activitatea de activist pentru mediu.

Absolut deconectată de restul lumii, Jill nu folosește nici apa municipalității, nici telefonul, nici televiziunea și iși produce propria electricitate cu panouri solare. Trăiește pe malul unui pârâu care îi oferă toată apa necesară. A cheltuit aproximativ 3000 $ pe construcția casei, majoritatea banilor  ducându-se pe  acoperiș și podea.

Leave a comment