barbierit

Într-o eră a Bic-urilor de unică folosință și a feluritelor aparate de ras cu numeroase lame, majoritatea bărbaților a uitat că, de fapt, bărbieritul este o artă pierdută. Dermatologii sunt de părere că trebuie să ai mare grijă cum te bărbierești pentru a avea o față frumoasă, fină și neiritată. Roșeața, micile răni, senzația de arsură și iritarea sunt unele dintre cele mai frecvente consecințe ale bărbieritului în grabă. Lipsa răbdării în acest proces poate fi interpretată ca o lipsă de preocupare pentru aspectul fizic – și până la urmă, imaginea contează foarte mult în formarea unei bune prime impresii.
Desigur că există diferite feluri de piele, iar unele sunt mai ușor de întreținut decât altele, însă cu un pic de îndemânare și atenție îți poți îmbunătăți considerabil aspectul fizic.
Un brand de produse de bărbierit a efectuat un studiu conform căruia un bărbat petrece, în medie, 45 de zile pe parcursul vieții sale bărbierindu-se. Poate părea un număr exagerat, însă nu este atât de mare având în vedere că unii dintre noi (obsedați de televizor, ce-i drept) pot ajunge să petreacă până la 14 ani în fața TV-ului într-o viață.
Academia Americană a Dermatologilor (AAD) propune o serie de sfaturi utile pentru a îmbunătăți atât calitatea, cât și efectele bărbieritului.

1. Fă-ți un duș înainte
Este indicat să faci un duș înainte întrucât umiditatea deschide porii, iar acest lucru facilitează rezultatul final. Din această cauză este indicat să te razi după duș sau în timp ce ești în duș; căldura catifelează pielea și poți economisi timp.

2. Folosește glicerină
Majoritatea experților recomandă ca loțiunea de dinainte de ras să conțină glicerină deoarece, la fel ca în cazul apei, încălzește pielea și este un agent umidificator foarte eficient. Glicerina poate fi găsită printre componentele unor săpunuri sau în forma lichidă.

3. Nu uita de importanța wetshaving-ului
Într-un interviu acordat revistei Today, editorul Corey Greenberg amintește că wetshaving-ul reprezintă factorul care distinge un bărbierit mediocru de unul perfect. „Secretul este să îți menții fața hidratată constant cu apă caldă în timpul bărbieritului”, explică acesta.

4. Așteaptă un pic după ce ți-ai aplicat spuma de ras
Una dintre cele mai frecvente greșeli este să te dai cu loțiune de dinainte de ras sau cu spumă sau gel și imediat după aceasta să te apuci de treabă. Dacă aștepți câteva minute produsele o să aibă timp să își facă efectul, iar tu o să ai o față fină și neiritată.

5. Schimbă lama
Pare destul de logic și de evident, însă când ești grăbit poți uita complet să schimbi lama apartului de ras, iar această omisiune îți poate afecta foarte grav sănătatea și aspectul pielii. Ai grijă de fața ta și fii atent: dacă lama este zimțată trebuie schimbată.

6. Folosește ambele mâini
În timp ce într-una dintre mâini ții aparatul de ras, ai grijă și de cealaltă: nu o ține pe chiuvetă, ci folosește-o pentru a menține pielea de pe față întinsă. Astfel, lama va aluneca foarte ușor și reduci substanțial posibilitatea de a te ciupi.

7. Ai grijă la simetrie
Poate suna ciudat, însă are foarte multă logică. În Men’s Journal, bărbierul Mac Ashraf-Zadeh spune că trebuie să ai grijă cum te bărbierești în funcție de forma feței și în funcție de forma și înalțimea urechilor – ai grijă ca totul să fie simetric.

8. Nu te bărbieri în răspăr…
Direcție corectă în care trebuie folosit aparatul de ras este în sensul în care cresc firele de păr, această metodă fiind mai eficace în ceea ce privește evitarea iritării pielii. În cazul mașinilor de tuns electrice, evită să folosești metoda sus-jos continuu sau mișcarea circulară.

9. … mai puțin în ceea ce privește retușul final
Totuși, experții consideră că excepție face momentul în care ai terminat procesul în sine de bărbierire și trebuie să faci ultimele retușuri. Rasul în răspăr ajută la eliminarea acelor fire de barbă mai rezistente.

10. În final șterge-ți și usucă-ți fața
După ce ai finalizat procesul și înainte de folosirea after-shave-ului este foarte util să te speli cu apă rece. Acest lucru ajută la închiderea porilor.

11. Ai grijă cu produsele care conțin alcool
Una dintre greșelile cele mai frecvente este folosirea produselor cu alcool după bărbierit. Acestea trebuie evitate pe cât posibil, întrucât usucă foarte tare pielea și dau o senzație de arsură. „Tradiția” folosirii produselor pe baza de alcool are rădăcinile în trecut, în scopul evitării infecțiilor. Multe loțiuni conțin alcool, însă dacă ai pielea sensibilă încearcă pe cât posibil să le eviți.

12. Evită să te bărbierești zilnic
Deși există bărbați cărora părul facial le crește foarte repede și acest lucru îi obligă să se bărbierească zilnic, dacă poate fi evitat acest lucru, pielea feței îți va mulțumi. Mai mult decât atât, look-ul deja la modă de „barbă de trei zile” este o metodă cool de a păstra sănătatea pielii.

Sursă: www.elconfidencial.com

Leave a comment

Lasă un răspunsAnulează răspunsul