Nici urmă de civilizații extraterestre în 100.000 de galaxii studiate

0

După observarea a 100.000 de galaxii în căutarea unor semne de viață inteligentă cu telescopul WISE de la NASA, oamenii de știință nu au descoperit nicio dovadă privind existența unor civilizații avansate.
“Idea pe care se bazează investigația noastră este că, dacă o galaxie întreagă ar fi fost colonizată de o civilizație cu resurse spațiale avansate, energia produsă de tehnologiile acestei civilizații ar fi detectabile în lungimi de undă infraroșie., la fel ca radiația pentru care a fost creat telescopul WISE, Wide-field Infrared Survey Explorer, cu alte scopuri astronomice” spune Jason T. Wright, profesor asistent de Astronomía și Astrofizica în Centrul de Exoplanete și Planete Locuite, din cadrul Universității din Pennsylvania, care a inițiat și condus investigația

Studiul Glimpsing Heat from Alien Technologies Survey (G-HAT) s-a publicat în Astrophysical Journal Supplement din 15 aprilie. “Dacă o civilizație avansată utilizează mari cantități de energie de la stelele din galaxia respectivă pentru alimentarea calculatoarelor, navetelor spațiale, comunicațiilor sau ceva ce noi nu ne putem imagina acum, termodinamica fundamentală ne spune că această energie trebuie să iradieze sub formă de căldură”, spune Wright. Acest fapt de bază din fizică face ca un calculator să radieze căldură în timp ce este pornit.

Roger Griffith, cercetător și autor principal al articolului a urmărit aproape toate rezultatele transmise de telescopul WISE, ce ajung la o sută de milioane de intrări, pentru a vedea daca există radiații infraroșii. Apoi a examinat circa 100.000 de imagini ale galaxiilor interceptate dar a găsit radiații doar în 50 dintre ele, de un nivel destul de înalt. Nu se poate știi încă dacă acestea provin de la fenomene astronomice naturale sau evidențiază prezența unei civilizații avansate.

”Rezultatele noastre indică faptul că din 100.000 de galaxii din care WISE a reușit să vadă suficiente detalii, niciuna dintre ele nu este populată de o civilizație extraterestră, care să folosească lumina sorilor din galaxie Asta e interesant pentru că aceste galaxii au mii de milioane de ani, adică o grămadă de timp pentru ca o civilizație să evolueze. Concluzia este că ori nu există, ori nu folosesc încă suficientă energie ca să le detectăm“, adaugă Wright.

Această investigație este un avans considerabil, unicul studiu pe această temă a căutat civilizații în mai puțin de o sută de galaxii.

loading...

Citește și Mai multe de acelasi autor