Știi care e zona ta erogenă? Poate că încă nici nu e explorată

0

1

Corpul nostru are numeroase zone care, deși nu au foarte mute terminații nervoase, ne pot face să ne simțim minunat, dacă sunt explorate și stimulate cu atenție.
Zonele erogene sunt părțile acelea ale corpului care, cu stimularea adecvată, provoacă excitare și un eventual orgasm. Cu toții cunoaștem unele dintre aceste zone cheie – cele mai „comune” sunt clitorisul, penisul sau sânii… dar sunt mult mai multe.
Cele mai erogene zone sunt, prin excelență, organele genitale deoarece au un număr foarte mare de terminații nervoase și, prin creșterea fluxului sanguin (vasocongestie) crește și sensibilitatea. Însă, lăsând la o parte cele „mai la îndemână” zone excitante, corpul uman este plin de zone cu terminații nervoase și fiecare dintre ele poate duce la excitare.
Totul depinde de gusturile tale, de persoana care te atinge și de modul în care o face: ceea pentru unii este excitant, pentru alții poate fi respingător. Însă, dacă nu ești deschis experiențelor noi, nu vei fi niciodată întru cu totul conștient de ceea ce poți simți.
În ceea ce privește zonele erogene, există numeroase diferențe în funcție de preferințe: sunt persoane cărora le place foarte mult să fie mângâiate pe cap (alții care nu suportă), unora le place să fie mușcați ușor de ureche, altora li se pare exagerat și exemplele pot să continue. Ceea ce este esențial într-o relație este să fii deschis și să te preocupe cu adevărat lucrurile care îi plac partenerului tău.

Iată câteva dintre zonele erogene „uitate”:

1. Creierul

2

Nu, nu trebuie să îi facem o lobotomie partenerului pentru a-i dezmierda neuronii. Creierul este, de fapt, cea mai erogenă parte a corpului și, implicit, este responsabil de generarea excitării sexuale. Și nici măcar nu are nevoie de stimuli tactili sau vizuali. Poți avea o erecție doar purtând o conversație cu partenerul. Și asta numai datorită creierului.
Este imposibil să încercăm să înțelegem mecanismul exact prin care o persoană se poate excita prin intermediul minții, însă acest lucru se întâmplă: de la cuvinte indecente la auzul anumitor sunete la lenjeria sexy. Nu este nevoie să atingi o persoană pentru a crea plăcere.

2. Capul

3
Masajul scalpului este relaxant pentru majoritatea persoanelor, însă, pentru unele, reprezintă o metodă de excitare. Metoda este simplă: folosindu-te de degete aplică un pic de presiune asupra sinusurilor în timp ce masezi și scalpul cu mișcări circulare. În acest fel partenerul se va relaxa, eliberând stresul și tensiunea.

3. Buzele

4
Aceasta zonă erogenă este omniprezentă în actul sexual, însă nu a fost dintotdeauna așa. Conform unui studiu făcut pe un eșantion de 168 de culturi diferite, doar 46% dintre acestea practică arta sărutului ca gest romantic. Mai mult decât atât, sărutul pare o invenție relativ modernă – se crede că în urmă cu mii de ani nu se practica sărutul. Omul de atunci nu știa ce pierde: sărutul declanșează un cocktail de hormoni care poate genera orgasm fără contact sexual în sine.
Buzele sunt cea mai erogenă zonă expusă a corpului uman și are o sensibilitatea de 100 de ori mai profundă decât degetele, de exemplu.

4. Ochii

5
Stimularea sexuală generată de vizual este la fel de importantă ca stimularea tactilă. Ne putem excita doar la simpla vedere a unei persoane care ni se pare atrăgătoare. În timpul excitării pupilele se dilată, ceea ce ne facem să părem mai atrăgători în ochii persoanei de sex opus.
Pleoapele se pot număra și ele printre zonele erogene cheie ale corpului deoarece sunt foarte sensibile și au numeroase terminații nervoase. Merită încercat!

5. Gâtul

6
Conform unui studiu publicat de curând în revista Cortex, gâtul rămâne zona sensibilă preferată a femeilor (după clitoris și buze) așa că nu trebuie să o subestimăm.
Gâtul și zona claviculei sunt foarte sensibile, atât la bărbați, cât și la femei, și se pot stimula foarte ușor cu sărutări și atingeri.

6. Abdomen și buric

7
Foarte multe persoane se excită în această zonă a corpului, evident datorită proximității zonei genitale. Buricul este o parte a corpului nostru care este foarte sensibilă, deci, implicit, supusă excitării.
Există persoane care consideră că zona genitală și ombilicul provin dintr-un trunchi comun și că unele persoane încă le au conectate, iar stimularea acelei zone reprezintă o zonă cheie de excitare prin excelență.

 

loading...

Citește și Mai multe de acelasi autor