Veninul obținut de la albinele europene s-a dovedit „remarcabil de eficient” la distrugerea  celulelor celei mai agresive și greu de tratat forme de cancer mamar, conform concluziilor unei echipe de cercetători din Australia, citate de agențiile de presă DPA și Xinhua.

În cadrul experimentului a fost utilizat veninul de la 312 albine și bondari

 În cadrul studiului, realizat de oameni de știință de la Institutul de Cercetări Medicale Harry Perkins și de la Universitatea Western Australia, a fost utilizat venin de la 312 albine și bondari cu scopul de a analiza proprietățile anticancerigene ale acestuia. Echipa a descoperit că veninul, în special componenta sa principală, melitina a indus foarte rapid distrugerea celulelor care constituie cancerul mamar triplu negativ și celulele cancerului de sân îmbogățite cu HER2. În plus, vaccinul a avut efect la concentrații care nu au afectat în nici un fel celulele sănătoase.
La ora actuală cancerul de sân triplu negativ reprezintă 10 – 15% din cazurile de cancer la sân, au menționat reprezentanții Institutului.
Deasemenea până în prezent nu există tratamente clinice eficiente pentru cancerul de sân triplu negativ.

Melitina distruge membrana celulelor canceroase în 60 de minute

„Veninul de albine s-a dovedit extrem de puternic” a declarat Ciara Duffy, cercetător principal în cadrul studiului, într-un mesaj publicat pe site-ul institutului.
„Am descoperit că melitina poate distruge complet membranele celulelor canceroase în 60 de minute”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.
Peter Klinken, cercetător șef la Universitatea Western Australia, a declarat că această observație conform căreia melitina poate suprima dezvoltarea celulelor este „incredibil de interesantă”.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer care afectează femeile la nivel mondial

 Studiul, publicat în jurnalul Nature Precision Oncology, a analizat deasemenea dacă melitina poate fi utilizată în combinație cu medicamentele utilizate în prezent în chimioterapie pentru tratarea tipurilor de cancer mamar extrem de agresive.
Duffy a precizat că echipa sa a descoperit că melitina a format găuri în membranele celulelor cancerului mamar, ceea ce ar putea permite pătrunderea anumitor substanțe medicamentoase în interiorul celulelor sporindu-se astfel moartea lor.

SURSA: rohealthreview.ro

Leave a comment